Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Party, party, Olympic… party

Μουσική με βρετανικά συγκροτήματα, ρυθμός, καλή διάθεση και party, party, party αυτή ήταν η βασική ιδέα για την τελετή λήξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.
Παλιές ποπ επιτυχίες από Madness, Pet Shop Boys, One Direction, οι Stomp με ήχους από κάδους σκουπιδιών, βαρέλια και καπάκια και η Sade άνοιξαν το πάρτι σε ένα σκηνικό που είχε σύμβολα της πόλης του Λονδίνο, όπως το Big Ben, η Tower Brigeη, η μεγάλη ρόδα στον Τάμεση για τον εορτασμό του 20ού αιώνα, ο πύργος στο Canary Wharf όλα στρωμένα πάνω στη Βρετανική σημαία.
Αμέσως μετά οι σημαίες των χωρών που πήραν μέρος μπήκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με πρώτη από τις 204 την Ελληνική και τον Σπύρο Γιαννιώτη.
Οι Βρετανοί Ολυμπιονίκες μπήκαν από τις σκάλες των διαζωμάτων των θεατών, όπου μπορούσαν να τους αγγίξουν να τους δούνε από κοντά. Μετά μπήκαν οι αθλητές όλων των χωρών, όλοι μαζί όπως προστάζει το Ολυμπιακό Ιδεώδες, ενωμένοι.
Και μετά πάλι μουσική. Κουίν, Τζον Λένον, Τζορτζ Μάικλ, Ντέιβιντ Μπόουϊ, Άνι Λένοξ, Τζεσι Τζει, Τάιο Κρουζ, Σπαϊς Γκερλς και πολλούς ακόμα από τη μουσική βιομηχανία της Βρετανίας με τους εν ζωή "live" ή ότι έμεινε από συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd και τους μακαρίτες να τους ακούμε από τα ηχεία τους σταδίου ή με βίντεο όπως ο μεγάλος Φρέντι Μέρκιουρι των Κουίν.
Και φυσικά τελετή λήξης στην Βρετανία δεν μπορούσε να γίνει χωρίς Κουίν. We will rock you με τους Κουίν να εμφανίζονται και τη Τζέσι Τζέι σε ρόλο Φρέντι Μέρκιουρι. Πανικός, χαμός στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον κιθαρίστα Μπράιαν Μέι να παίζει σόλο κιθάρα και πάνω από 1 δισ. τηλεθεατές να παρακολουθούν άφωνοι.
Είπαμε, party, party, party…
Και επειδή party χωρίς top model δεν γίνεται είδαμε και την Κέιτ Μος, τη Ναόμι Κάμπελ να κάνουν... παρασέλα. Να μη ξεχάσουμε και το βρετανικο χιούμορ με τον Έρικ Ίντλε των Μόντι Πάιθον.