Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η σκυτάλη στο Ρίο και η παραφωνία των Βρετανών με τον Ολυμπιακό Ύμνο

Με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας το τρίτο μέρος. Μην ξεχνάτε η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η χώρα όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί το 1896. Και ενώ η Ελληνική σημαία υψωνόταν στον ιστό του Ολυμπιακού Σταδίου, η Ολυμπιακή Σημαία κατέβαινε υπό την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και τη Βρετανική παραφωνία να τον ακούσουμε με αγγλικούς στίχους.
Η Ολυμπιακή σημαία κατέβηκε την παρέλαβε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ για να την παραδώσει με τη σειρά του στον Δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο Εδουάρδο Πάες (φωτό).
Πάει, τελείωσαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο. Πότε ήταν που ανέλαβαν της διοργάνωση στη Σιγκαπούρη πριν από επτά χρόνια, πότε ήταν που άρχισαν. Πάει τελείωσαν. Η Ολυμπιακή Σημαία με τους πέντε κύκλους παραδόθηκε στην επόμενη πόλη, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία που παρουσίασε μία μικρή … γεύση, ένα σύντομο τελετουργικό και τον Πελέ, ίσως το καλύτερο της τελετής λήξης αν εξαιρέσουμε τους Κουίν.
Είναι η πρώτη φορά που χώρα της Νοτίου Αμερικής αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.