Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μέρα μεταλλίου στην κωπηλασία, μπορεί και διπλό

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών διεκδικούν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα. Τρέχουν στον τελικό του αγωνίσματος στη δεύτερη διαδρομή με φαβορί για το χρυσό μετάλλιο το πλήρωμα της Βρετανίας που έχει κάνει χρόνο στα προκριματικά 6.56.97, ενώ και οι Δανέζες έχουν κατέβει τα 7 λεπτά με 6.59.94.
Οι Τσιάβου/Γιαζιτζίδου από τις μέχρι τώρα κούρσες στο κωπηλατοδρόμιο έχουν την τρίτη καλύτερη επίδοση με 7.03.66.
Βέβαια κάθε κούρσα είναι διαφορετική. Η κούρσα του τελικού δε, είναι πάντα ξεχωριστή και τα κορίτσια θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανέβουν στο βάθρο.
Στον τελικό μετέχει και η τετράκωπος. Οι Παπαχρήστος, Τσίλης, Τζιάλλας και Χρήστου έχουν να αντιμετωπίσουν Βρετανούς και Αυστραλούς που είναι τα φαβορί και θα δώσουν από την 5η διαδρομή μία πολύ σκληρή μάχη για 2.000μ. μέχρι τη γραμμή του τερματισμού και μακάρι να τους δούμε να ανεβαίνουν και στο βάθρο.
Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ο Λευτέρης Κόνσολας και ο Παναγιώτης Μαγδάνης μετέχουν στον «μικρό» τελικό διεκδικώντας μία θέση από την 7η έως τη 12η.

Νίκη-πρόκριση στο πόλο
Στη υδατοσφαίριση η Εθνική ομάδα πόλο αντιμετωπίζει (16.10 Ελλάδος) την Ισπανία σε έναν αγώνα που αν κερδίσει η Ελληνική ομάδα, εξασφαλίζει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο, έναν αγώνα πριν από την ολοκλήρωση του ομίλου.

Ο Βολικάκης στην πίστα
Ο Ζαφείρης Βολικάκης ρίχνεται στη μάχη του σπριντ στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο. Ο Βολικάκης έχει ελπίδες για τελικό και θεωρείται ένα από τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.

Και άρση βαρών
Στην άρση βαρών αγωνίζεται σήμερα και ο μοναδικός αθλητής που έχει στείλει το άθλημα των δυνατών στο Λονδίνο. Είναι ο Ντάβιντ Καβελασβίλι στο α’ γκρουπ στα 94κ., κατηγορία που αγωνιζόταν ο Κάχι Καχιασβίλι και που μας έχει χαρίσει δύο μετάλλια.