Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μη σπεύσετε, η Ελλάδα δεν απέτυχε στους Ολυμπιακούς, αντιθέτως ΠΕΤΥΧΕ

Το Λονδίνο δίνει τη θέση του στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι 30οί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι παρελθόν και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ένας απολογισμός είναι πάντα απαραίτητος. Ειδικά για όσους βιαστούν να πουν και να γράψουν ότι η Ελλάδα «απέτυχε».
Δυστυχώς οι Κασσάνδρες δεν επιβεβαιώθηκαν.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα ΠΕΤΥΧΕ. Δύο μετάλλια – χάλκινα – πολλές θέσεις στην 8άδα και ακόμα περισσότεροι αθλητές που έδωσαν εκπληκτικούς αγώνες είναι η απάντηση σε όλους αυτούς.
Σε αυτούς που ξέρουν μόνο να κρίνουν από μακριά, χωρίς να έχουν ιδέα για τις θυσίες, τους κόπους, το πόνο, τον ιδρώτα, τι δυσκολίες όλων αυτών των παιδιών. Και αυτών που διακρίθηκα και αυτών που δεν διακρίθηκαν. Και μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για την Ελλάδα, μια χώρα βυθισμένη στην οικονομική κρίση που τα λεφτά για τον αθλητισμό είναι… πολυτέλεια κατά την πολιτεία που ήταν απούσα σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας των αθλητών, αλλά… παρούσα στις… φωτογραφίες.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα επιστρέφει με δύο χάλκινα μετάλλια, ένα στην κωπηλασία με τις Τσιάβου/Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και ένα με τον Ηλιάδη στο τζούντο.
Όμως πέραν των μεταλλίων θα πρέπει να θυμηθούμε τις 4ες θέσεις του Γιαννιώτη στην κολύμβηση και της τετράκωπου με τους Παπαχρήστου, Τσίλη, Τζιάλλα και Χρήστου, τις 6ες με τους Τσολακίδη στο δίζυγο και τον Κοκκαλάνη στην ιστιοσανίδα, τις 7ες από τους Λεμπέση (ακοντισμό) και Φιλιππίδη (επί κοντώ), τις 8ες από τις Σολωμού/Πλατανιώτη στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τους Κόνσολα/Μαγδάνη.
Ακόμα θα πρέπει να θυμηθούμε το ανσάμπλ με τα κορίτσια να φτάνουν στην 9η θέση και τους κριτές να τους στερούν την είσοδο στην 8άδα και τους κωπηλάτες Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα, τα αδέρφια στη δίκωπο που πήραν την 9 θέση στην κατάταξη. Βέβαια υπήρχαν και αθλητές που δεν άγγιξαν την 8άδα, αλλά έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η Βουγιούκα στη σπάθη, η Φιλάνδρα στα 800μ., ο Τσάκωνας στα 200μ., η Στεργίου στο ύψος, η Λεδάκη στο επί κοντώ, ο Παπαμιχαήλ στο βάδην, η Δράκου στα 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση είναι μερικοί από τους αθλητές που μας κέρδισαν με την αγωνιστικότητά τους και από τους οποίους έχουμε να περιμένουμε πολλά στο μέλλον.
Φυσικά όπως συμβαίνει πάντα σε όλους τους αγώνες, υπάρχουν και οι ατυχίες-αδικίες. Η πτώση του Μάρα στο μονόζυγο, το μαγείρεμα στη βαθμολογία της Μιλλούση, η κλήρωση του Νικολαΐδη στο τεκβοντό δεν βοήθησαν για περισσότερα μετάλλια.
Γι αυτό λοιπόν μη… σπεύσετε, η Ελλάδα δεν απέτυχε στους Ολυμπιακούς, αντιθέτως «ΠΕΤΥΧΕ».
Και για να μιλήσουμε και λίγο με αριθμούς από τους 103 αθλητές που ταξίδεψαν μέχρι το Λονδίνο οι 16 μπήκαν στην 8άδα, ποσοστό πάνω από 15%.
Το greek-olympics.blogspot.gr σας ευχαριστεί.