Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Δύο τελικοί και ελπίδες για δύο μετάλλια στην κωπηλασία

Ραντεβού στον τελικό έδωσαν οι αθλητές της κωπηλασίας. Τόσο τα κορίτσια στο διπλό σκιφ, όσο και τα αγόρια στην τετράκωπο προκρίθηκαν και τώρα διεκδικούν στις 4 Αυγούστου μία θέση στο βάθρο.
Στο διπλό σκιφ η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Αλεξάνδρα Τσιάβου προκρίθηκαν στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση και από τις δύο σειρές με τις Βρετανίδες να κάνουν επίδειξη ισχύος και χρόνο 7.05.90. Το Ελληνικό δίδυμο τερμάτισε στην ίδια σειρά με 7.09.01 τη δεύτερη καλύτερη επίδοση κάτι που σημαίνει ότι είναι μέσα στα μετάλλια. Στον τελικό εκτός από τις Βρετανίδες και τις Ελληνίδες μετέχουν ακόμα πληρώματα από τη Γερμανία, την Κίνα, τη Δανία και την Αυστραλία.

Και η 4άδα στον τελικό

Η τετράκωπος με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου πήραν τη δεύτερη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά και έχουν τον τέταρτο καλύτερο χρόνο από τις έξι ομάδες του τελικού με 6.02.61. Η Βρετανία και η Αυστραλία είναι οι μοναδικές χώρες που κατέβηκαν τα 6 λεπτά και είναι τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα πληρώματα είναι σχεδόν ισοδύναμα. Το χάλκινο μετάλλιο δηλαδή διεκδικούν εκτός από τη δική μας βάρκα, οι Ολλανδοί, οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί.
Εκτός τελικού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών έμειναν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης. Οι Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν στον «μικρό» τελικό το Σάββατο 4 Αυγούστου για τις θέσεις κατάταξης 7-12. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 4η θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς με χρόνο 6.40.89 και δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.