Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Εκπληκτικός ο Φιλιππίδης, εξαιρετική κούρσα στα 800μ. από τη Φιλάνδρα

Mπορεί οι διοργανωτές να είχαν βάλει όριο για πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ τα 5μ.70, όμως το εισιτήριο πήραν ακόμα και όσοι πέρασαν τα 5μ.50 με την πρώτη προσπάθεια. Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να προκριθεί στον πρώτο του Ολυμπιακό τελικό αφού πέρασε το 5μ.60 με την πρώτη. Η παρουσία του Κώστα στον προκριματικό ήταν εξαιρετική. Πέρασε όλα τα ύψη που δοκίμασε 5μ.35, 5μ.50 και 5μ.60 με την πρώτη.
Αν είναι στην ίδια καλή κατάσταση και στον τελικό τότε θα τον δούμε κάπου ψηλά, ποιος ξέρει μπορεί και στο βάθρο. Με ατομικό ρεκόρ 5μ.75 επίδοση που πέτυχε φέτος ο Φιλιππίδης δεν έχει στόχο μόνο τη συμμετοχή.
Εκτός από τον Φιλιππίδη που προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ, πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Ελένη Φιλάνδρα στα 800μ. Παρά το ότι έτρεχε στην πιο δύσκολη σειρά η Φιλάνδρα δεν φοβήθηκε ούτε την Κενυάτισσα Πάμελα Τσελίμο που είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ούτε τη Βρετανίδα Λίνσεϊ Σαρπ, ούτε την Αμερικανίδα Γκίνα Γκαλ και προκρίθηκε τρίτη (φωτό) χωρίς να περιμένει να δει αν θα ήταν στη 24άδα με τους χρόνους που συμπληρώνουν τα ημιτελικά. Η Φιλάνδρα πέτυχε 2.02.29, πίσω από τις Τσελίμο (2.00.54) και Σαρπ (2.01.41), ενώ προκρίθηκε και η Γκαλ (2.03.85). Με βάση τους χρόνους στους προκριματικούς η Φιλάνδρα έχει τον 16ο χρόνο και τρέχει στην πρώτη ημιτελική σειρά αύριο σε μια εξίσου δύσκολη κούρσα με Τσελίμο και Σαρπ. Η Φιλάνδρα με 2.00.44 (ατομικό ρεκόρ) έχει τον έβδομο χρόνο από τις μετέχουσες με τις 6 που είναι πιο μπροστά της να έχουν επιδόσεις κάτω από 2 λεπτά.