Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Εντυπωσιακός ο Κοκκαλάνης και τα κορίτσια στη συγχρονισμένη

Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος ιστιοπλόος από Ελληνικής πλευράς στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Είναι ο μοναδικός έλληνας που θα πάρει μέρος στην κούρσα του μεταλλίου την Τρίτη στην ιστιοσανίδα RS-X, όπου μετέχουν οι δέκα καλύτεροι ιστιοπλόοι.
Μετά από δέκα κούρσες ο Κοκκαλάνης, που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα με τον Νίκο Κακλαμανάκη, ολυμπιονίκη στο αγώνισμα, τερμάτισε στην 5η θέση με 65 «καθαρούς» βαθμούς και πολύ δύσκολα, πρέπει να έρθουν τα πάνω – κάτω, θα τον δούμε στο βάθρο. Σήμερα ήταν 4ος στην 9η κούρσα και 9ος στην 10η ιστιοδρομία.
Για να πάρει μετάλλιο ο Κοκκαλάνης θα πρέπει να κερδίσει την κούρσα του μεταλλίου και οι αντίπαλοί του από τη Βρετανία, της Γερμανία και την Πολωνία που είναι μπροστά τους να τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις.

Στην 8η θέση Σολωμού/Πλατανιώτη
Η Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη έκαναν ένα πολύ καλό τεχνικό πρόγραμμα στο ντουέτο στη συγχρονισμένη κολύμβηση και κατάφεραν αν πάρουν την 8η θέση με 89.200 βαθμούς. Αν κάνουν μία εξίσου καλή εμφάνιση και στο ελεύθερο πρόγραμμα αύριο τότε θα τις δούμε και στον τελικό.

Στα… χαμηλά ο Μπανιώτης
Την 25η θέση με άλμα στα 2μ.21 πήρε ο Κώστας Μπανιώτης στον προκριματικό του ύψους και φυσικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ο Μπανιώτης πέρασε με την πρώτη το 2μ.16, με την τρίτη το 2μ.21 και απέτυχε τρεις φορές στο 2μ.26.