Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Θρίαμβος από τον Ηλιάδη, το πρώτο μετάλλιο (χάλκινο) για την Ελλάδα

Τον δύσκολο δρόμο διάλεξε ο Ηλίας Ηλιάδης όμως κατάφερε να μας χαρίσει το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο τα 2012. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο τζούντο πήρε το χάλκινο μετάλλιο αν και χρειάστηκε να περάσει από τη διαδικασία του επαναληπτικού αγώνα (ρεπεσάζ) για να μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδό του στον μικρό τελικό της κατηγορίας των 90 κιλών..
Αυτό σημαίνει ότι ο Ηλιάδης αν και έδωσε έναν αγώνα επιπλέον με την κούραση να είναι στο… κόκκινο κατάφερε στον μικρό τελικό να κερδίσει τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Καμίλο και να ανέβει στο βάθρο. Ο Ηλιάδης κατάφερε να πάρει στον αντίπαλό του ένα «γιούκο» πόντο και να κερδίσει το πρώτο μας μετάλλιο.
Η μέρα για τον Ηλία ξεκίνησε πολύ καλά με ένα «βάζα-άρι» και ένα «γιούκο» κέρδισε τον πρώτο του αντίπαλο τον Σλοβάλο Μίλαν Ράντλ, στη συνέχεια στους «16» κέρδισε πάλι με ένα «βάζα-άρι» τον Λιθουανό Κάρολις Μπάουζα και προκρίθηκε στα προημιτελικά έχει έχασε με δύο «γιούκο» από τον ρώσο Κίριλ Ντενίσοφ και έχασε την πρόκριση στον ημιτελικό όπου ο νικητής πάει στον μεγάλο τελικό και οι χαμένοι στον μικρό.
Αναγκάστηκε λοιπόν να δώσει επαναληπτικό αγώνα με αντίπαλο τον Αυστραλό Μάρκ Άντονι που κέρδισε με πτώση (ιππόν) σε 39 δευτερόλεπτα. Η ψυχολογία στα ύψη για τον Ηλιάδη που ξέχασε την κούραση και το γεγονός ότι μετά από 40 λεπτά έπαιζε για το μετάλλιο. Μετά από αγώνα τακτικής και ενώ ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Καμίλο δέχθηκε δύο παρατηρήσεις επειδή «δεν πάλευε» ο Ηλιάδης πέντε δεύτερα πριν από τη λήξη του αγώνα του έκανε τη λαβή που του έδωσε τον βαθμό και το χάλκινο μετάλλιο.
Δυστυχώς η ΕΡΤ που έχει πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έδειξε σε «ζωντανή» μετάδοση τον αγώνα του Έλληνα πρωταθλητή, αν και γνώριζαν όλοι ότι διεκδικεί μετάλλιο.