Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Πανωλεθρία για το πόλο έχασε από τους Αυστραλούς με 13-8

Αν και γνώριζαν οι παίχτες της Εθνικής ομάδας πόλο την κρισιμότητα της αναμέτρησης με την Αυστραλία, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να δείξουν ότι έχουν το «πάνω χέρι». Το τελικό 13-8 δείχνει την απόσταση που είχαν οι δύο ομάδες. Όπως φαίνεται και από τη διακύμανση του σκορ στα 8λεπτα, η Εθνική μας μετά την πρώτη περίοδο που έληξε με 3-2 υπέρ των Αυστραλών «έχασαν τη μπάλα». Στη δεύτερη περίοδο το σκορ ήταν 5-3 και στην τρίτη 3-1 υπέρ των Αυστραλών ανεβάζοντας το σκορ σε 11-6. Το παιχνίδι λοιπόν είχε κριθεί πριν από την τελευταία περίοδο που ήταν 2-2 με το τελικό 13-8 να βυθίζει την εθνική μας ομάδα στην 5η θέση του πρώτου ομίλου και να δίνει την πρόκριση στους Αυστραλούς.
Το συγκρότημα του Ντράγκαν Άντριτς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, αφού για μία ακόμα φορά δεν υπήρχε η απαραίτητη αποτελεσματικότητα. Επίσης, η περιφερειακή άμυνα των διεθνών μας δεν κατάφερε να... αναχαιτίσει τα μακρινά σουτ των Αυστραλών.
Τα γκολ για την Ελληνική ομάδα σημείωσαν ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου 3 και από ένα οι Γιάννη Φουντούλης, Χρήστος Αφρουδάκης, Μανώλης Μυλωνάκης, Βαγγέλης Δελάκας και Ανδρέας Μίραλης.
Την πρώτη θέση στον όμιλο πήρε η Κροατία που τερμάτισε αήττητη με 10 βαθμούς σε 5 αγώνες, ενώ η δεύτερη και η τρίτη θα κριθεί αργά το βράδυ στον αγώνα Ισπανία-Ιταλία. Η Ισπανία έχει 6 βαθμούς, η Ιταλία 5 και αν κερδίσει η Ισπανία τότε η σειρά δεν θα αλλάξει, όμως αν κερδίσουν οι Ιταλοί, τότε θα περάσουν αυτοί στη δεύτερη θέση. Η Αυστραλία πήρε την 4η με 4 βαθμούς, η Ελλάδα την 5η με 3 βαθμούς και το Καζακστάν την 6η με 0 βαθμούς.
Στη φωτογραφία ο Αυστραλός Ρις Χάουντεν πανηγυρίζει την πρόκριση της ομάδας του και πίσω του Μανώλης Μυλωνάκης φανερά απογοητευμένος.