Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Παρά την ήττα 11-9 από τους Ισπανούς, το πόλο μπορεί να προκριθεί

Το παιχνίδι με την Ισπανία στο πόλο μπορεί να χρέωσε στην εθνική μας ομάδα μία ήττα όμως ακόμα τίποτε δεν έχει κριθεί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Ελληνική ομάδα έχασε με 11-9, όμως παραμένει στο παιχνίδι και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα με αντίπαλο την Αυστραλία στις 6 Αυγούστου (13.20 Ελλάδος).
Η Αυστραλία που έχει μόλις μία νίκη είναι στην 5η θέση με δύο βαθμούς και αν κερδίσουμε ή πάρουμε ισοπαλία τότε η ομάδα περνάει στους «8». Πρώτη στον όμιλο η Κροατία που είναι αήττητη μετά από τέσσερα παιχνίδια (8 βαθμοί) και ακολουθεί η Ισπανία με 6β., ενώ μετά τον αγώνα της Ελληνικής ομάδας είναι η αναμέτρηση της Ιταλίας με το Καζακστάν, όπου θα φέρει τους Ιταλούς με νίκη στην τρίτη θέση με 5 βαθμούς και εμείς θα μείνουμε στην τέταρτη με 3β. Το Καζακστάν είναι η μοναδική αγώνα που έχει 0 βαθμούς σε τρεις αγώνες και δεν… προβλέπεται να κερδίσει ούτε τους Ιταλούς.
Τον αγώνα με Ισπανία η Ελληνική ομάδα τον… πούλησε στις δύο πρώτες περιόδους που προσπάθησε να παίξει γρήγορα και ανοιχτά απέναντι σε μία ομάδα που στηρίζεται στον αιφνιδιασμό. Τα δύο πρώτα οκτάλεπτα οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό και γρήγορο πόλο κάτι που δεν βοήθησε την εθνικής μας η οποία βρέθηκε να χάνει στα μισά του αγώνα με 8-5 (4-3 και 4-2). Η Εθνική μας στην τρίτη περίοδο έπαιξε πολύ σφικτή άμυνα, όμως και οι Ισπανοί κλείστηκαν στην άμυνα, δέχθηκαν ένα γκολ με πέναλτι όμως στη συνέχεια πέτυχαν μόνο δύο, παρά το γεγονός ότι είχαν τρεις ευκαιρίες με παίχτη παραπάνω. Το σκορ λοιπόν ήταν 9-7 υπέρ τον Ισπανών μετά από τρεις περιόδους.
Στην τέταρτη περίοδο η Ελληνική ομάδα αντί να μειώσει το σκορ δέχθηκε δύο τέρματα, το σκορ πήγε, 11-7 με αποτέλεσμα να έχει χαθεί το παιχνίδι και το μόνο που μπόρεσαν αν κάνουν οι διεθνείς μας ήταν να μειώσουν εκ των υστέρων σε 11-9 όταν και οι Ισπανοί είχαν «χαλαρώσει».
Δύο γκολ για την εθνική μας πέτυχε ο Βαγγέλης Δελάκας και από ένα ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Μανώλης Μυλωνάκης, ο Μάνθος Βουλγαράκης, ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος, ο Κώστα Μουρίκης και ο Χρήστος Αφρουδάκης.