Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Υπόθεση Παπαχρήστου: η απόφαση «μονόδρομος» και το λάθος της ΕΟΕ

Ο αποκλεισμός της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη μετά το ρατσιστικό σχόλιο που ανέβασε στο twitter. Για όσους γνωρίζουν τα «Ολυμπιακά Θέματα» δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι διαφορετικό.
Όσο και εάν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το σχόλιο της αθλήτριας του τριπλούν δεν ήταν δικό της ή άτυχο, ή άστοχο, η τιμωρία είναι μόνο μία: ο αποκλεισμός από την αποστολή για το Λονδίνο. Αυτό ακριβώς αποφάσισε και ο αρχηγός της Ομάδας, Ισίδωρος που έχει την ευθύνη, μόνο που υπάρχουν λάθη και παραλήψεις.
Κατ’ αρχήν δεν κλήθηκε η αθλήτρια να δώσει εξηγήσεις, έστω και για το τυπικό μέρος της ιστορίας και κατά δεύτερον έσπευσε να ανακοινώσει ο κ. Κούβελος την απόφαση πρώτα στα ΜΜΕ και μετά στην αθλήτρια.
Μάλιστα μιλώντας στο ΣΚΑΪ, παραδέχθηκε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με την αθλήτρια και ότι ούτε ή ίδια γνωρίζει την απόφαση. Δεοντολογικά λάθη για την Ολυμπιακή Επιτροπή που οφείλει να διδάσκει ήθος, αλλά και τις Ολυμπιακές Αξίες.
Έτσι η Βούλα Παπαχρήστου που ήταν να αναχωρήσει την Τρίτη 31 Ιουλίου θα δει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο από την τηλεόρασή της.