Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Το σενάριο και το σκηνικό της Έναρξης των Ολυμπιακών στο Λονδίνο

Τα λειβάδια της Βρετανίας, το πράσινο της εξοχής, νερόμυλους, ακόμα και… σύννεφα θα δούμε στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.
Ο Ντάνι Μπόιλ, βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης που έχει αναλάβει την Τελετή Έναρξης παρουσίασε το σκηνικό που θα στηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, χωρίς βέβαια να αποκαλύψει το… μυστικό της Τελετής.
Οικογένειες που κάνουν πικ-νικ, αγρότες που καλλιεργούν τη γη, ζώα που βοσκούν, μεταξύ των οποίων 12 άλογα, 3 αγελάδες, 2 κατσίκες, 10 κότες, 10 πάπιες, 9 χήνες, 70 πρόβατα και 3 τσοπανόσκυλα θα είναι μερικές από τις εικόνες που θα δουν οι θεατές.
Η σκηνή της έναρξης θα ονομάζεται «Πράσινο και Ευχάριστο» όπως αποκάλυψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ, εξηγώντας ότι μέσω της τελετής έναρξης επεδίωξε να δημιουργήσει την εικόνα των Βρετανών ως έθνος και όπως τόνισε: «το καλύτερο κομμάτι στην διήγηση αυτής της ιστορίας ήταν η συνεργασία με τους 10.000 εθελοντές μας». Η έμπνευση προέρχεται από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ και η Τελετή θα αρχίσει με τον ήχο της μεγαλύτερη καμπάνας της Ευρώπης (ζυγίζει 27 τόνους), ενώ τα τέσσερα έθνη της Βρετανίας, Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία θα έχουν τα δικά τους εθνικά εμβήματα, ρόδο, γαϊδουράγκαθο, ασφόδελο και λινάρι.
Όσο για τον προϋπολογισμό, για να περάσουμε και στα οικονομικά, θα στοιχήσει 27 εκατ. λίρες και θα την παρακολουθήσουν πάνω από 1,5 δισ. άνθρωποι.