Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η κοροϊδία των Μεσογειακών σε όλο της το μεγαλείο

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Έφτασαν οι ξένοι στο «αμήν» μέχρι να μας αφαιρέσουν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Ερχόντουσαν στην Ελλάδα τους πηγαίναμε μία βόλτα κάθε φορά στο Βόλο και μετά η Οργανωτική έσπευδε να ανακοινώσει «πόσο καλά πήγαν οι συναντήσεις», «πόσο εντός των χρονοδιαγραμμάτων είναι», αλλά και «πόσο ικανοποιημένοι είναι η ΔΕΜΑ».
Αυτά ήταν τα Δελτία Τύπου και οι επίσημες ανακοινώσεις της Οργανωτικής που κορόιδευαν τους πάντες, όμως κάθε μήνα περνούσαν όλοι από το ταμείο για να πληρωθούν. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι που χρεώνονται τα λάθη. Η κυβέρνηση της ΝΔ, επί δύο χρόνια (2007-2009), ενώ το ΠΑΣΟΚ (2010) δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει διορίζοντας επίσης «άπειρους» ανθρώπους με τις αθλητικές διοργανώσεις.
Το αποτέλεσμα το γνωρίζεται. Διαβάστε λοιπόν την ανακοίνωση και… θαυμάστε στη φωτογραφία τίτλους από το επίσημο site για να διαπιστώσετε το μέγεθος της κοροϊδίας.

Η επιστολή της ΔΕΜΑ
«Είχε δοθεί στο Βόλο το δικαίωμα να οργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 με την προϋπόθεση ότι ο Καταστατικός Χάρτης της ΔΟΕ και της ΔΕΜΑ θα γίνουν σεβαστοί και θα υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το συμβόλαιο υποψηφιότητας.
Δυστυχώς, δεδομένου ότι η σύμβαση υπογράφηκε τον Οκτώβριο 2007, λίγα επιτεύχθηκαν από το Βόλο. Επιπλέον, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επιδείνωσε την κατάσταση και μια σειρά μέτρων εξοικονόμησης κόστους έγιναν δεκτά από την ΔΕΜΑ στις προσπάθειές της να κρατήσει τους Αγώνες στην Ελλάδα.
Όμως, παρά το πέρασμα πολλών μηνών λίγες βελτιώσεις έγιναν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, παρόλο που η Δ.Ε.Μ.Α., από σεβασμό στον ελληνικό λαό, αποδέχθηκε εγκαταστάσεις σε κοντινά χωριά με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν θα είχε κόστος για τους Αθλητές.
Τον περασμένο Μάρτιο η ΔΕΜΑ απηύθυνε στις ελληνικές αρχές μια επίσημη προειδοποίηση ότι οι Αγώνες θα αποσυρθούν από το Βόλο, αν δεν ληφθούν διορθωτικά μέτρα.
Τρεις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν από τον Απρίλιο του 2010 κατά την διάρκεια των οποίων τα μέλη συζήτησαν τη δυνατότητα του Βόλου να φιλοξενήσει τους Αγώνες σε κανονικές συνθήκες. Επίσης, σε τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής Συντονισμού τονίστηκε η αναγκαιότητα για την Οργανωτική Επιτροπή του Βόλου να έχει την κατάλληλη χρηματοδότηση για τους Αγώνες, τα κονδύλια για την κατασκευή ή ανακαίνιση των κύριων αθλητικών εγκαταστάσεων, και καταλύματα για τη διαμονή αθλητών και συνοδών. Η ΔΕΜΑ επανειλημμένα ζήτησε συναντήσεις με κορυφαίους Αξιωματούχους και επέμεινε σε γραπτές εγγυήσεις, αλλά μάταια.
Μια τελευταία παράταση, μέχρι την 15η Ιανουαρίου, δόθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Βόλου έτσι ώστε να παρουσιάσει:
α) γραπτή εγγύηση της κυβέρνησης για την διαθεσιμότητα των απαραίτητων πόρων για την ορθή διοργάνωση των Αγώνων.
β) γραπτές εγγυήσεις της κυβέρνησης για την αναβάθμιση και/ή των κύριων αθλητικών εγκαταστάσεων.
γ) εμπεριστατωμένες αποδείξεις για την κατάλληλη στέγαση αθλητών και Αξιωματούχων.
Στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 28 Ιανουαρίου 2011, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ σημείωσε ότι οι εγγυήσεις αυτές δεν δόθηκαν και αυτό κατά παράβαση του Συμβολαίου υποψηφιότητας και Διεκδίκησης.
Κατά συνέπεια, παρά την επιθυμία της να πραγματοποιηθούν οι αγώνες στο Βόλο και τη Λάρισα, και αν και εκτιμήθηκαν οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η Οργανωτική Επιτροπή, συνειδητοποιώντας ότι το μέλλον των Αγώνων πλήττεται, η ΔΕΜΑ δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποφασίσει να αποσύρει τη διοργάνωση των Αγώνων από το Βόλο. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα με μία μόνο αποχή.
Τρεις από τις 5 υποψήφιες πόλεις για τους αγώνες για 2017 εξέφρασαν την επιθυμία τους να διοργανώσουν τους Αγώνες το 2013 - Μερσίν, Ταραγκόνα, και της Τρίπολη.
Είναι προφανές ότι πόλεις που δεν εκδήλωσαν επιθυμία να διοργανώσουν τους Αγώνες το 2017 δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη.
Τα μέλη της ΔΕΜΑ θα ψηφίσουν στις 23 Φεβρουαρίου για την νέα πόλη που θα διοργανώσει τους Αγώνες το 2013».