Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Χειμερινοί Ολυμπιακοί και Μουντιάλ «μαζί» το 2022

ΜΜπορεί να είναι γνωστό ότι Ολυμπιακοί Αγώνες χειμερινοί και θερινοί γίνονται σε διαφορετικές ημερομηνίες με το Μουντιάλ ποδοσφαίρου, όμως έχει προκύψει πρόβλημα με τη διοργάνωση του 2022.
Το Μουντιάλ θα διεξαχθεί στο Κατάρ τους χειμερινούς μήνες, διάστημα που είναι προγραμματισμοί οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, άγνωστο σε ποια πόλη μέχρι τώρα, όμως το διάστημα διεξαγωγής είναι Φλεβάρης με αρχές Μάρτη. «Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τη FIFA ώστε να μην συμπέσουν» τόνισε ο Ζακ Ρογκ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στη Λοζάνη.
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό ούτε για την ΔΟΕ, ούτε για τη FIFA. Και οι δύο οργανισμοί έχουν συμβόλαια εκατομμυρίων με χορηγούς, αλλά και πολύ μεγάλα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα. Κανείς – Ζακ Ρογκ και Σεπ Μπλάτερ (φωτό) – δεν θέλει να χάσει, όμως μόνο ένας από τους δύο θα κερδίσει την… καλή ημερομηνία.
Τα λεφτά είναι πολλά και όπως βλέπετε από τώρα προσπαθούν να βρουν λύση. Στο ποδόσφαιρο το πρόβλημα της ζέστης τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ο ανασταλτικός παράγοντας για τον οποίο η FIFA θα πρέπει να βρει λύση, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να πείσει και τις χώρες της Ευρώπης να διακόψουν τις υποχρεώσεις τους στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και στο Champions league και τις άλλες διοργανώσεις.