Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Τα κρουαζιερόπλοια και το… δωράκι στον Ανταντί

Με την επισήμανση της καθυστέρησης της κατασκευής των Μεσογειακών Χωριών ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μελών της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, η δεύτερη μέσα σε 40 ημέρες.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες μπορεί να είναι για το 2013, όμως σημειώνονται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις όχι τόσο στα κατασκευαστικά όσο στην οργάνωσή της επιτροπής. Τα έργα που είναι να γίνουν είναι εξαιρετικά μικρής κλίμακας, δεν έχουν καμία σχέση με τον φάκελο και το μπορούν να υλοποιηθούν μέσα σε έναν χρόνο.
Λύση υπάρχει και για τη διαμονή των αθλητών. Η φιλοξενία τους σε κρουαζιερόπλοια είναι η μοναδική επιλογή που υπάρχει μιας και ο ΟΕΚ δεν είναι διατεθειμένος να κατασκευάσει τα Χωριά που θα μείνουν μακέτες. Χωρίς λεφτά δεν μπορείς να κατασκευάσεις, ενώ πλέον αρνητικός παράγοντας είναι και ο χρόνος για το συγκεκριμένο έργο.

Το… δωράκι
Προβληματισμένος είναι για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Αμάρ Ανταντί, όμως δεν έκανε και πολύ… φασαρία, αφού πήρε το… δωράκι του.
Η Επετειακή Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΜΑ θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, 20-22 Ιουνίου 2011 στην οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται η εκλογή της αναδόχου πόλης των Μεσογειακών Αγώνων 2017, οι εορτασμοί για τα 60 χρόνια διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων, καθώς και για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΜΑ.

Βάζει πλάτη ο Κολέτσος
Ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ, Γιώργος Κολέτσος (φώτο), δηλώνει ικανοποιημένος από τον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ΔΕΜΑ και της ΟΕΜΑ σε όλα τα επίπεδα. Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος, Φανή Κουτρουμπά (φωτό), ενημέρωσε για την απόφαση να μη συμπεριληφθεί το αγώνισμα του Γκολφ στους Αγώνες λόγω έλλειψης των απαραίτητων υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Επίσης, αποφασίστηκε η προσθήκη τριών νέων αθλημάτων στο επίσημο πρόγραμμα των 17ων Μεσογειακών Αγώνων 2013, μετά το σχετικό αίτημα των αντίστοιχων Διεθνών Ομοσπονδιών, Μεσογειακών Συνομοσπονδιών και Εθνικών Ομοσπονδιών της χώρας μας. Πρόκειται για την Αντιπτέριση (Badminton), το Taekwondo και το Θαλάσσιο Σκι. Τα τρία αθλήματα είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και αποτελούν μια καινοτόμα προσέγγιση ένταξης αθλημάτων στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα.