Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στόχος η 10άδα για τους Βραζιλιάνους το 2016

Τους στόχους πρέπει να τους βάζεις νωρίς, να είναι ξεκάθαροι και να υπάρχει χρόνος για να μπορέσουν να τους επιτύχουν οι αθλητές. Κάπως έτσι σκέφτηκαν στη Βραζιλία και ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
«Παίζουν» εντός έδρας και θέλουν να κάνουν την καλύτερη παρουσία. Ο Κάρλος Νούζμαν, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας συναντήθηκε (φωτό) με τον πρόεδρο της χώρας Λουίζ Ινάσιο Λούλα και του ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια που θα κάνουν θα είναι να τερματίσει η Βραζιλία μέσα στις 10 πρώτες χώρες σε συγκομιδή μεταλλίων.
Ανατρέξαμε λοιπόν στον πίνακα των μεταλλίων του Πεκίνο όπου είδαμε την Ουκρανία να είναι στη 10η θέση με 17 μετάλλια στο σύνολο από τα οποία τα 7 ήταν χρυσά, τα 5 αργυρά και τα 15 χάλκινα. Βέβαια ο αριθμός των μεταλλίων ανά θέση δεν είναι καθορισμένος, συνεπώς εάν οι βραζιλιάνοι θέλουν να είναι εντός στόχων θα πρέπει να έχουν τον πήχη λίγο πιο ψηλά.
Πάντως μία πρώτη γεύση για την πρόοδο του αθλητισμού στη Βραζιλία θα δούμε σε λιγότερο από δύο χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012. Για την ιστορία να σας πούμε ότι η Βραζιλία το 2008 στο Πεκίνο είχε πάρει την 17η θέση στον πίνακα των μεταλλίων με 15 μετάλλια (3-4-8), ενώ το 2004 στην Αθήνα ήταν στη 16η θέση με 10 μετάλλια (5-2-3), μία πίσω από την Ελλάδα που είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες με 16 μετάλλια συνολικά (6-6-4).