Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Χάλκινο μετάλλιο το μπάσκετ στη Σιγκαπούρη

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η ομάδα μπάσκετ στους 1ους ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Στον «μικρό τελικό» κέρδισαν την ομάδα των ΗΠΑ με 34-25.
Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες των «μικρών» όπου μετράμε δύο αργυρά και δύο χάλκινα.
Η ελληνική ομάδα αν και ήταν μόλις έναν πόντο μπροστά στο ημίχρονο (19-18) κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της στη συνέχεια και να συντρίψει τους Αμερικανούς που είχαν περάσει αήττητοι από τον τρίτο προκριματικό όμιλο, ενώ στα προημιτελικά είχαν κερδίσει την Ισπανία (28-18). Για να φτάσει η ομάδα μπάσκετ στο χάλκινο μετάλλιο κέρδισε με 25-24 την Αργεντινή στα προημιτελικά και έχασε στον ημιτελικό στην τρίτη παράταση από την Κροατία με 33-30. Το ζευγάρι του τελικού ήταν Σερβία-Κροατία με τους Σέρβους να κερδίζουν τελικά το χρυσό μετάλλιο (22-9).

Έκαναν λάθος
Την έδωσαν το χάλκινο μετάλλιο, αλλά μετά το πήραν πίσω. Στον αγώνα των 3.000μ. η Κατερίνα Μπερδούση, τερμάτισε 4η όμως οι διοργανωτές ακύρωσαν την Σαμραβίτ Μεγκιστέμπ από την Ερυθραία με αποτέλεσμα στην απονομή στο τρίτο σκαλί του βάθρου να βρεθεί η Μπερδούση. Όμως στη συνέχεια η ελλανόδικος επιτροπή εξέτασε μετά από ένσταση τη Ερυθραίας το βίντεο του αγώνα και διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση (παρεμπόδιση ή σπρώξιμο) από την Μεγκιστέμπ με αποτέλεσμα να της δώσουν τελικά το χάλκινο μετάλλιο.
Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε και πάλι την τέταρτη θέση, ενώ ο χρόνος που σημείωσε 9.27.56 αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων.
Στο άλμα σε ύψος, η Αλεξάνδρα Ζαγόρα κατετάγη στην 7η θέση με 1.75, ύψος που πέρασε με την πρώτη ενώ είχε και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.79.
Επίσης στον μικρό τελικό της σφαιροβολίας, ο Δημήτρης Σενικίδης ήταν τρίτος με βολή στα 18.50

Τζούντο
Στο τζούντο στην κατηγορία των 81 κιλών, ο Αλέξιος Ντατατσίδης πήρε την 4η θέση. Ξεκίνησε με δύο νίκες επί του Λιμ από την Σινγκαπούρη και του Τούρκου Εφενγκίλ, αλλά στην συνέχεια έχασε από τον Κορεάτη Λι και τον Σλοβάκο Ζάκατς.