Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ένα αργυρό και ένα χάλκινο στο Ολυμπιακούς των «μικρών»

Τα πρώτα δύο μετάλλια όπως ήταν αναμενόμενο κέρδισε η χώρα μας στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων στη Σιγκαπούρη.
Η κωπηλασία, το άθλημα που τα τελευταία έξι χρόνια έχει κάνει εκπληκτικά βήματα προόδου μας χάρισε ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Τα πληρώματα στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχο, οι Μιχάλης Ναστόπουλος – Απόστολος Λαμπρίδης (3.06.85) και οι Ελένη Διαμαντή – Λυδία Νταλαμάνγκα (3.29.37) ανέβηκαν στο βάθρο των Ολυμπιακών των μικρών με διαφορά δέκα λεπτών και τις κυρίες να έχουν κάνει την αρχή.

Εύκολα την Ινδία
Την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες που έχει δώσει πέτυχε η ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας, αυτή τη φορά επί της Ινδίας με 33-20. Είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς και έναν αγώνα περισσότερο. Ακολουθεί η Σερβία, που όμως μας έχει κερδίσει και εάν αύριο νικήσει το Πουέρτο Ρίκο τότε αυτοί θα καταλάβουν την πρώτη θέση και εμείς τη δεύτερη.

Συμμετοχές σε τελικούς
Εκτός από τα δύο μετάλλια, τα πρώτα στην ιστορία της Ελλάδας, η χώρα μας είχε σήμερα ακόμα τρεις αθλητές που αγωνίστηκαν σε τελικούς. Στην κολύμβηση ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ήταν 5ος στα 200μ. πρόσθιο με 2.17.36 όπως η Μαρία Μιχάλακα στα 100μ. πρόσθιο με 1.10.41. Τέλος στην ενόργανη στο σύνθετο ατομικό ο Νίκος Ηλιόπουλος ήταν 12ος με 81.400 βαθμούς.