Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η «Dow Chemical», η ΔΟΕ και ο Γιάννης Σπανουδάκης

Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει μαζέψει τα χρήματα από την αγορά και τις χορηγίες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κατάφερε να εξασφαλίσει δύο μεγάλους χορηγούς μέσα σε λίγες ημέρες.
Η μία είναι η «Dow Chemical» που δραστηριοποιείται σε κατασκευή χημικών προϊόντων και η άλλη η «Procter & Gamble». Κάθε μία από αυτές τις δύο εταιρίες, αλλά και από τις άλλες 10 που έχει στο χορηγικό της πρόγραμμα η ΔΟΕ έχει εξασφαλίσει πάνω από 1 δισ. δολ. για την τετραετία, περίπου 100 εκατ. δολ. από κάθε μία, ποσό εξωπραγματικό μα βάση τις συνθήκες που επικρατούν και τη ρευστότητα της κατάστασης.
Ειδικά για την «Dow Chemical» η συμφωνία υπεγράφη πριν από μερικές ημέρες στη Νέα Υόρκη από τον πρόεδρο της εταιρίας, Ανδρέα Λιβέρη και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ. Για όσους γνωρίζουν την εταιρία θα θυμούνται ότι στο παγκόσμιο συμβούλιο των διευθυντών είχε υπηρετήσει με επιτυχία και ο Γιάννη Σπανουδάκης πριν αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην «Αθήνα 2004», ενώ σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος στον ΟΠΑΠ.
Στη φωτογραφία από την υπογραφή διακρίνονται οι κκ Λιβέρης και Ρογκ.