Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Ρογκ - Κάμερον και φόντο τις περικοπές για το 2012

Στο Λονδίνο βρέθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρόγκ προκειμένου να συναντηθεί με τον Ντέιβιντ Κάμερον, το νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, της χώρας που διοργανώνει σε περίπου δύο χρόνια τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.
Το θέμα της συζήτησης, οι περικοπές που θα υποστεί και ο προϋπολογισμός των έργων και των εγκαταστάσεων, αφού τα λειτουργικά είναι εξασφαλισμένα από χρηματοδότηση της ΔΟΕ. Περίπου 40 εκατ. δολ. «έκοψε» η κυβέρνηση άμεσα από τις κατασκευές προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.
Αν και το ποσό θεωρείται πολύ μικρό συγκριτικά με το συνολικό κόστος που θα φτάσει τα 13,6 δισ. δολ. παρόλα αυτά η ΔΟΕ ανησυχεί διότι δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τις εγγυήσεις ότι θα είναι η μοναδική περικοπή. Φοβούνται ότι θα γίνουν και άλλες περικοπές τους επόμενους μήνες, αλλά και το 2011 για αυτό και έσπευσε να συναντηθεί στη «10 Downing Street» ο Ρογκ με τον Κάμερον.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Λονδίνο ο Ζακ Ρογκ επιθεώρησε και την πρόοδο των εργασιών στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου βίδωσε μαζί με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Σεμπάστιαν Κόε το κάθισμα με αριθμό «2.012» από τα συνολικά 80.000 που θα έχει το στολίδι του Στράτφορντ.