Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Απομένουν 2 χρόνια μέχρι την έναρξη στο Λονδίνο

Ακριβώς δύο χρόνια απομένουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012. Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 27 Ιουλίου και οι Βρετανοί βρήκαν σήμερα μία ακόμα ευκαιρία για εορτασμούς.
Τα έργα προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, οι περικοπές που έκανε η νέα κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της χώρας δεν ήταν και πολύ μεγάλες που θα επηρέαζαν την πρόοδο της οργάνωσης και η ΔΟΕ είναι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένη.
Όλα κυλούν ομαλά λοιπόν και οι διοργανωτές βρήκαν δύο έξυπνους τρόπους όχι μόνο για να γιορτάσουν, αλλά και για να προβάλλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός από το τεράστιο «2» που είναι ευδιάκριτο και από ψηλά στο Ολυμπιακό Πάρκο διοργανώνουν το απόγευμα μία κούρσα ανάμεσα στον Αμερικανό Μάικλ Τζόνσον, κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στα 400μ. και ολυμπιονίκη σε 200μ. και 400μ. και νέους αθλητές στο υπό κατασκευή ακόμα Ολυμπιακό Στάδιο των 80.000 θέσεων. Ένας ειδικός ελαστικός τάπητας θα στρωθεί ειδικά για την κούρσα που θα έχει περισσότερο χαρακτήρα προβολής, παρά ανταγωνισμού.
Λίγο πιο δίπλα το ποδηλατοδρόμιο θα ανοίξει επίσημα για δοκιμή. Ο Κρις Χόι θα είναι ο πρώτος αθλητής που θα εγκαινιάσει το ποδηλατοδρόμιο. Ο Βρετανός Κρις Χόϊ έχει κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια στην ποδηλασία, ένα το 2004 στην Αθήνα και τρία το 2008 στο Πεκίνο και είναι από τις μεγαλύτερες σύγχρονες μορφές τους αθλητισμού στη χώρα.