Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο Σαρκοζί στηρίζει την υποψηφιότητα «Ανσί 2018»

Γερά στο παιχνίδι έχει μπει η Γαλλία σε ότι αφορά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς το 2018. Ο πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι η νίκη του Ανσί θα είναι νίκη για ολόκληρη τη χώρα, στέλνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι οι Γάλλοι έχουν διάθεση να πάνε μέχρι το τέρμα.
Η Γαλλική πόλη Ανσί είναι πολύ κοντά στα Ελβετικά σύνορα και είναι μία από τις τρεις πόλεις που διεκδικούν το χρίσμα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Το Μόναχο και η ΠιονγκΤσάνγκ σε Γερμανία και Κορέα αντίστοιχα είναι οι άλλες δύο με τους Κορεάτες να δείχνουν ότι έχουν προβάδισμα σύμφωνα με τον φάκελο.
Πάντως ακόμα είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις καθώς υπάρχει πολύ δρόμος μέχρι την απόφαση των μελών της ΔΟΕ στις 6 Ιουλίου 2011 στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής.
Οι Γάλλοι έχουν διοργανώσει χειμερινούς ακόμα τρεις φορές, το 1924 στο Σαμονί, το 1968 στη Γκρενόμπλ και το 1992 στο Αλμπερτβίλ.
Στη φωτογραφία ο Νικολά Σαρκοζί με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ινάσιο Λούλα από τον οποίο περιμένει μεγάλη στήριξη ανταποδίδοντας αυτή που του πρόσφερε ο Γάλλος πρόεδρος στη νίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Ολυμπιακούς το 2016.