Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Νέο αφεντικό στη USOC ο Σκοτ Μπλάκμουν

Επιστροφή στην Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ για τον 52χρονο δικηγόρο Σκοτ Μπλάκμουν που αναλαμβάνει τα ηνία ως Γενικός Διευθυντής.
Ο Μπλάκμουν αντικαθιστά τη Στέφανι Στρίτερ που έχει αποχωρήσει εδώ και μήνες από τη θέση της καθώς και τις σχέσεις της USOC με τους διεθνείς οργανισμούς και κυρίως με τη ΔΟΕ όπου υπήρχαν πολλά σημεία τριβής.
Από το 1998 έως και το 2001 ο Σκοτ Μπλάκμουν είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής, ενώ είχε περάσει από διάφορες θέσεις στην Ολυμπιακή Επιτροπή όπως του συμβούλου του διευθυντού.
Ο μισθός του ανέρχεται στις 450.000 δολ. το χρόνο, ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που πλήρωναν στη Στρίτερ (560.000). Σε αυτά τα ποσά θα πρέπει να υπολογίσουμε με τα μπόνους ακόμα περίπου 200.000 δολ. όμως και πάλι σε καμία περίπτωση το μπόνους δεν φτάνει τις 500.000 που είχε η Στέφανι Στρίτερ στο συμβόλαιό της και που δεν πήρε φυσικά.
Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά την Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ που έχει χάσει δύο μεγάλους χορηγούς δεν έχει καμία ενίσχυση από το κράτος και οι δαπάνες της για τον αθλητισμό ανέρχονται σε 140 εκατ. δολ. το χρόνο για όλα τα ολυμπιακά αθλήματα – θερινά και χειμερινά – ποσό που συγκρίνεται με αυτό που δαπανά η χώρα μας.
Μόνο στα λεφτά που δαπανούμε μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με τις ΗΠΑ, αφού σε επίπεδο μεταλλίων και διακρίσεων δεν έχουμε καμία σχέση.