Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Απέρριψαν το αίτημα για κοινή υποψηφιότητα

Η κοινή πρόταση Χιροσίμα-Ναγκασάκι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 δεν βρήκε ανταπόκριση ούτε από τους Ιάπωνες.
Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας απέρριψε το αίτημα και φυσικά χωρίς την συγκεκριμένη άδεια δεν είναι δυνατόν να φτάσει η πρόταση στη ΔΟΕ. Αντίθετα ο πρόεδρος της Επιτροπής της Ιαπωνίας Τσουνεκάζουν Τακέντα πρότεινε στους δημάρχους των δύο πόλεων να καταθέσουν ανεξάρτητες υποψηφιότητες εάν το επιθυμούν και να διαλέξουν μία εκ των δύο ανάλογα με τα κριτήρια της ΔΟΕ.
Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για μεμονωμένες υποψηφιότητες περισσότερες πιθανότητες έχει η Χιροσίμα που είχε διοργανώσει το 1994 τους Ασιατικούς Αγώνες. Αντίθετα το Ναγκασάκι είναι πολύ μικρότερη πόλη για να επιχειρήσει να διεκδικήσει μια Ολυμπιακή διοργάνωση.
Πάντως στην Ιαπωνία όλοι είναι επιφυλακτικοί, μετά την πρόσφατη άδοξη κατάληξη που είχε το Τόκιο για τους Ολυμπιακούς του 2016. Η Ιαπωνική πρωτεύουσα βρέθηκε στις τέσσερις πόλεις της ΔΟΕ που έφτασαν στην τελική ψηφοφορία, όμως τέθηκε εκτός μάχης στο δεύτερο γύρο. Θυμίζουν ότι το χρίσμα κέρδισε το Ρίο ντε Τζανέιρο στην τελική ψηφοφορία με αντίπαλο τη Μαδρίτη, ενώ το Σικάγο τέθηκε εκτός από τον πρώτο γύρο.