Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ο «υποστηρικτής» που βαφτίστηκε χορηγός

H Olympic Air αναλαμβάνει για τα επόμενα τρία χρόνια επίσημος χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Το κόστος της χορηγίας αν και δεν ανακοινώθηκε δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ για ολόκληρο το διάστημα και μάλιστα σε είδος, ενώ δεν υπάρχει πουθενά πρόβλεψη για μετρητά. Δεν είναι χορηγός η Olympic Air, αλλά υποστηρικτής όπως θα έπρεπε να είναι ο σωστός όρος και όπως κάνουν όλες οι άλλες Ολυμπιακές Επιτροπές.
Εισιτήρια (2010-2012) για:
- Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Βανκούβερ 2010».
- Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».
- Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας του 2011 στο Λίμπερετς.
- Θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας του 2011 στην Τραπεζούντα.
- Θα διατεθεί ακόμα συγκεκριμένος αριθμών εισιτηρίων εσωτερικού και εξωτερικού για μεμονωμένες ανάγκες των μελών της ΕΟΕ στο διάστημα της τριετίας.
Παράλληλα, από τα μέσα του 2010 και έπειτα σε όλες τις πτήσεις εξωτερικού της Olympic Air, θα προβάλλεται φιλμ πεντάλεπτης διάρκειας με ενημερωτικό υλικό για τη δράση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο πρόεδρος της Olympic Air, Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αρωγή της Olympic Air προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι η αυτονόητη έκφραση του σεβασμού μας στις ελληνικές καταβολές του Ολυμπισμού που μας κάνουν όλους υπερήφανους και μας υπενθυμίζουν ότι η θέση της Ελλάδας είναι ψηλά».
Για την επίτευξη της συμφωνίας με την Olympic Air, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Η Οlympic Air δένεται με τους Ολυμπιακούς κύκλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πρόκειται αναμφίβολα για μια σπουδαία χορηγική συμφωνία που θεωρώ ότι θα αποφέρει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη και στις δύο πλευρές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέραν των δωρεάν μετακινήσεων, μας δίνεται η δυνατότητα, με αυτή τη συμφωνία, να υπάρχει ιδιαιτέρως σημαντική προβολή των δραστηριοτήτων και του έργου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μέσα από το φιλμ που θα προβάλλεται στη διάρκεια των πτήσεων θα μπορούν όλοι να πληροφορηθούν το ρόλο της ΕΟΕ στο Ολυμπιακό κίνημα και το παιδαγωγικό έργο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας».