Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Οι Βρετανοί «κέρδισαν» τη ΔΟΕ και 66 εκατ. δολ.

ΤΗ οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για καλά το Λονδίνο και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2012.
Όσο και εάν δεν θέλουν να το παραδεχθούν οι Βρετανοί, επιδίωξαν συστηματικά να μεταθέσουν τους αγωνιστικούς χώρους του μπάντμιντον και της ενόργανης γυμναστικής μειώνοντας το κόστος.
Και τα κατάφεραν. Η ΔΟΕ ενέκρινε τη... μετακόμιση των δύο αθλημάτων σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις με το σκεπτικό των «ειδικών συνθηκών». Και τα δύο θα φιλοξενηθούν στο Γουέμπλεϊ παρά τις αντιδράσεις των διεθνών ομοσπονδιών που όπως συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών θεωρούν ότι το δικό τους άθλημα είναι και κανένα άλλο.
Το γεγονός της αποδοχής από τη ΔΟΕ της αλλαγής της εγκατάστασης δημιουργεί ένα πρόβλημα στο Ολυμπιακό Κίνημα περί μελλοντικών διαθέσεων των πόλεων να αλλάξουν τα αρχικά τους σχέδια. Αυτό φυσικά δεν αρέσει καθόλου στη ΔΟΕ για αυτό και ο Ντένις Όσβαλντ έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις.
«Πρόκειται για μία εξαίρεση» τονίζει ο Ντένις Όσβαλντ και προσθέτει ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια η κρίση θα έχει περάσει και φυσικά δεν θα... στέκουν δικαιολογίες σε άλλες πόλεις που πιθανότατα να θέλουν αλλαγές σε σχέση με τα αρχικά τους σχέδια.
Πάντως για τους Βρετανούς ο επανακαθορισμός των δύο εγκαταστάσεων θα τους γλιτώσει περίπου 66 εκατ. δολ.