Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Απέλυσαν τη διευθύνουσα σύμβουλο της USOC, λόγω Σικάγο

Η αποτυχία έχει κόστος. Και για τη Στέφανι Στρίτερ τη διευθύνουσα σύμβουλο της Αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (USOC) της κόστισε τη θέση της, η αποτυχία του Σικάγο.
Μερικές ημέρες μετά την ψηφοφορία της ΔΟΕ και την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 από το Ρίο ντε Τζανέιρο η Στέφανι Στρίτερ χρεώθηκε την αποτυχία της υποψηφιότητας του Σικάγο που βγήκε εκτός μάχης από τον πρώτο γύρο.
Ο πρόεδρος της USOC Λάρυ Πρόμπστ μπορεί να δήλωσε ότι έκανε πολύ καλή δουλειά διευθύνοντας τον αθλητισμό των ΗΠΑ, δεν υπάρχει εκεί ούτε υφυπουργείο, ούτε γγΑ, ούτε φυσικά και κρατικά κονδύλια, όμως δεν την ψήφισε ούτε αυτός για να παραμείνει στη θέση της.
Με ετήσιες απολαβές πάνω από 500.000 δολάρια και μπόνους που μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και το 1 εκατ. δολ. η Στρίτερ αποχωρεί έχοντας χρεωθεί τη μεγαλύτερη ήττα των ΗΠΑ σε επίπεδο Ολυμπιακών. Το πρόβλημα δεν ήταν στο γεγονός ότι έχασε το Σικάγο. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο ότι οι ΗΠΑ πήραν μόλις 18 ψήφους, ενώ όλοι πίστευαν ότι θα έχει πολύ περισσότερους.
Ακόμα χρεώνουν στη Στρίτερ το ότι υπήρχαν πολλά ανοιχτά μέτωπα με τη ΔΟΕ, όπως η δημιουργία «Ολυμπιακού καναλιού» που ήταν αντίθετη η ΔΟΕ και η αξίωση της USOC να ζητήσει περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους χορηγούς της ΔΟΕ σε περίοδο οικονομικής κρίσης.