Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Άρχισε το ταξίδι της Φλόγας για το Βανκούβερ

Σε μια λιτή τελετή όπως αρμόζει έγινε η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ το 2010.
Η πρωθιέρεια, Μαρία Ναυπλιώτου, άναψε από το κοίλο κάτοπτρο τη Φλόγα από μια ακτίνα του ήλιου, παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου και εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής του Βανκούβερ.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, στην ομιλία του επισήμανε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην ιστορία που θα καλλιεργήσει πνεύμα συμμετοχής σε μία παγκόσμια κοινότητα. «Θα συνενώσει όλους εμάς ως πολίτες του κόσμου, συνδεδεμένους με τις Ολυμπιακές αξίες της αριστείας, της φιλίας και του σεβασμού. Θα εμπνεύσει νέες ελπίδες, νέα όνειρα, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νέα γενιά που συμμετέχει στους Αγώνες» κατέληξε.

Φάρλονγκ: «Τιμή μας»
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκτελεστικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής «Βανκούβερ 2010», Τζον Φάρλονγκ, λέγοντας: «Ο Καναδάς είναι χώρα φιλόξενη, με ζεστή καρδιά. Είναι τιμή για μας που μας δόθηκε το δικαίωμα να μεταφέρουμε τη Φλόγα. Έως τις 12 Φεβρουαρίου θα έχει επισκεφθεί 1.030 καναδικές κοινότητες, θα έχει δεχθεί την ευλογία σε 119 τελετές από Αβορίγινες, θα έχει αγγίξει τρεις ωκεανούς και θα έχει κρατηθεί ψηλά από ένα αμάλγαμα του καναδικού λαού».
Από την πλευρά του, ο Καπράλος επισήμανε: «Έχουν περάσει ήδη 45 χρόνια από την πρώτη φορά που άναψε το Ιερό Φως για τη διοργάνωση Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αλλά το δέος που νιώθουμε όλοι, παραμένει μοναδικό. Όπως μοναδική είναι η ιστορική σημασία αυτού του τόπου αλλά και τα μηνύματα που αναδεικνύει η Τελετή Αφής».
Η τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή «Βανκούβερ 2010» έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και θα καλύψει συνολικά 2.180 χιλιόμετρα. Σήμερα η Φλόγα διανυκτερεύει στα Καλάβρυτα και αύριο στο Καρπενήσι.