Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

«Ανάρμοστο» και «ασυγχώρητο» το λάθος της ΕΟΕ

H απόφαση να τρέξει ως λαμπαδηδρόμος η Φανή Χαλκιά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ξεσήκωσε την αντίδραση της ΔΟΕ.
Η εκπρόσωπος τύπου, Εμανουέλ Μορό χαρακτήρισε «ανάρμοστο» και «ασυγχώρητο» λάθος από τους Έλληνες ανοίγοντας τους ασκούς του... Αιόλου ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της ΕΟΕ φέρει αποκλειστικά της ευθύνη της γκάφας, της μεγαλύτερης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και εάν δεν το γνώριζε. Και αυτό γιατί τον άφησαν έκθετο απέναντι στη ΔΟΕ.
Το πρόβλημα με τη Χαλκιά είναι γνωστό στο πανελλήνιο. Βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς το 2008 και εκδιώχθηκε από την Ελληνική Ομάδα στο Πεκίνο, όπου επικεφαλής ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος, αντιπρόεδρος σήμερα στην ΕΟΕ.
Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία και το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να πέσουν... κεφάλια.
Όσο για τη ΔΟΕ, τη γκέλα θα τη βρούμε μπροστά μας...

Ζαννιας: Κάναμε λάθος
Απάντηση στο θέμα έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς: «Η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας αναφορικά με τη συμμετοχή της Φανής Χαλκιά στη Λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Βανκούβερ 2010», έκανε λάθος που αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών να την συμπεριλάβει στη Λαμπαδηδρομία.
Πάγια θέση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες που τελούν υπό τιμωρία, να μην έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε καμία αθλητική δραστηριότητα και εκδήλωση».