Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η διαφορά ανάμεσα στην ΕΟΕ και την USOC, είναι η… οργάνωση

Ακόμα 15 εκατ. δολ. θα βάλει στο ταμείο της η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (USOC). Αυτό προκύπτει από τη συμφωνία με την εταιρία Procter & Gamble που θα στηρίξει τις ομάδες για τους Ολυμπιακούς το 2010 στο Βανκούβερ και το 2012 στο Λονδίνο.
Το greek-olympics.blogspot.com έχει αναφερθεί πολλές φορές στα οικονομικά της USOC καθώς και στα προβλήματα που αντιμετώπισε από την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της General Motors και της Home Depot που διέκοψαν τη χορηγία τους.
Όμως δεν το έβαλαν κάτω, δεν έχουν άλλωστε να περιμένουν χρήματα από το κράτος, πλησίασαν άλλες εταιρίες και όπως δείχνουν τα στοιχεία βρίσκονται εντός προϋπολογισμού, παρά τα προβλήματα. Ήδη έχουν υπογραφεί συμφωνίες με τις εταιρίες Ralph Lauren, Acer, Adecco and Deloitte για τη κατηγορία υποστηρικτών, ενώ σε νέα διαπραγμάτευση είναι τα συμβόλαια με τη Bank of America και την AT&T.
Βέβαια στην Ελλάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα.
Το κράτος ή καλύτερα, όλοι εμείς πληρώνουμε για να μην ξέρουμε ούτε τον σχεδιασμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ούτε τους στόχους για το Λονδίνο – στους χειμερινούς δεν διεκδικούμε τίποτε – ούτε που θα πάνε πάνω από 13 εκατ. ευρώ που έχει στο ταμείο της για το 2009 μόνο.
Από χορηγούς φυσικά τίποτε δεν υπάρχει.
Και αυτό όχι γιατί αδιαφορούν οι εταιρίες, αλλά επειδή με τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΟΕ δεν έχει τίποτα ανταποδοτικό να προσφέρει. Κάθε ομοσπονδία κάνει ότι θέλει όπως και κάθε αθλητής που μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δεν υπάρχει εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας και υποχρεώσεων των αθλητών, που όμως θέλουν να εισπράττουν χρήματα για την προετοιμασία τους από την ΕΟΕ.