Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογική φιέστα κυρίως για Ιωαννίδη ο τελικός του γκραν πρι

Ούτε σε χώρες του «τρίτου κόσμου» δεν θα γινόντουσαν όσα είχαμε μέσα σε τέσσερις μέρες στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με κρατικό χρήμα.
Την προεκλογική του εκστρατεία με λεφτά των φορολογουμένων έκανε ο Γιάννης Ιωαννίδης σε μία φιέστα με… παγκόσμιες πρωτοτυπίες για τέτοια διοργάνωση, ξοδεύοντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ, χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.
Προφανώς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όταν μιλούσε για περικοπές των δημόσιων δαπανών την προηγούμενη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν… πρόσεχε το μάθημα αν και ήταν στην πρώτη… σειρά.
Αλλιώς δεν εξηγείται αυτό το πανηγύρι που στήθηκε περί τον Ουσέν Μπολτ, που τον περιέφεραν δεξιά και αριστερά χωρίς καμία οργάνωση, τάξη και προγραμματισμό μόνο και μόνο για να είναι στις… φωτογραφίες.
Για μία διοργάνωση που θα έπρεπε να ξοδέψουμε το πολύ 800.000 ευρώ δαπανήσαμε σχεδόν το τριπλάσιο ποσό, ενώ καλύτερα να μην επαναλάβουμε τα προβλήματα που είχε η IAAF καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.
Και ενώ οι πολιτικοί έκαναν πασαρέλα στα επίσημα του Καυταντζογλείου, οι εκλογές πλησιάζουν και το κοινό στη Θεσσαλονίκη πρέπει να τους θυμηθεί για να τους «σταυρώσει», τα μέλη της IAAF «άφριζαν» με όσα έβλεπαν τα μάτια τους.
Φυσικά μία τέτοια εξέλιξη δεν είναι καθόλου θετική για τον Ελληνικό στίβο. Όμως ποιος νοιάζεται πραγματικά απ’ όλους αυτούς;
Αλήθεια μπορεί να εξηγήσει κανείς την απουσία του Λαμίνε Ντιάκ, προέδρου της IAAF;