Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Σικάγο και Μαδρίτη κλείνουν… εκκρεμότητες

Στην τελική ευθεία για την επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 και οι πόλεις με τις εκκρεμότητες προσπαθούν να τις ρυθμίσουν.
Το Σικάγο ψήφισε με 49-0 σε μυστική ψηφοφορία υπέρ των οικονομικών εγγυήσεων που ζητά η ΔΟΕ για τη διοργάνωση και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο της πόλης Ρίτσαρντ Ντάλεϊ (φωτό) να υπογράψει το συμβόλαιο – αν κερδίσει – πράξη που λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την ανακοίνωση της νικήτρια πόλης.
Ο προϋπολογισμός του Σικάγο για την οργάνωση ανέρχεται στα 4,8 δις δολ. ποσό πολύ μεγάλο για την πόλη, όμως ακόμα και η αντιπολίτευση που είχε αντιρρήσεις κάμφθηκε στο τέλος όπως φανερώνει και το αποτέλεσμα.
Στην Ισπανία ξεπερνούν το σκόπελο στη νομοθεσία του ντόπινγκ με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Αλεχάντρο Μπλάνκο, να δηλώνει ότι οι κανονισμοί της ΔΟΕ υπερισχύουν του Ισπανικού νόμου σε περίπτωση που οι Αγώνες πάνε στη Μαδρίτη. Η Ισπανία έχει απαγορέψει τους βραδινούς ελέγχους ντόπινγκ ενώ η WADA έχει βάλει χρονικό όριο ελέγχων μέχρι τις 11.00μμ.
Περίπου 20 ημέρες απομένουν μέχρι την απόφαση της ΔΟΕ στη Κοπεγχάγη και όλες οι πόλεις Σικάγο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Μαδρίτη και Τόκιο δεν θέλουν να έχουν διαφορές που θα επιδράσουν αρνητικά στο σώμα των εκλεκτόρων.