Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Πάουντ: Αισθητή η απουσία του Μπαράκ Ομπάμα

Η δημοσιοποίηση της απόφασης του Μπαράκ Ομπάμα να μην πάει στην Κοπεγχάγη για την ψηφοφορία της πόλης που θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς το 2016 και διεκδικεί η πόλη του, το Σικάγο, έφερε τις πρώτες αντιδράσεις.
Και μάλιστα από «αθάνατο» της γειτονικής χώρας, τον Καναδά.
Ο Ρίτσαρντ Πάουντ, αντίπαλος του Ζακ Ρογκ για τον προεδρικό θώκο το 2001 και επί πολλά χρόνια πρόεδρος της WADA δηλώνει ότι η απουσία του θα είναι αισθητή από τη σύνοδο της ΔΟΕ.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένα μέλος της ΔΟΕ που δεν θα ήθελε να γνωρίζει από κοντά τον πρόεδρο Ομπάμα και να μιλήσει μαζί του» υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Πάουντ, όμως σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι τα μέλη της ΔΟΕ δεν επηρεάζονται από την παρουσία ξένων ηγετών.
Βέβαια τα τελευταία χρόνια η παρουσία ηγετών συνηθίζεται και φέρνει αποτέλεσμα. Το 2005 ο Τόνι Μπλερ πήγε στη Σιγκαπούρη όπου κέρδισε το Λονδίνο, όμως ήταν παρόν και ο Ζακ Σιράκ, ο πρόεδρος της Γαλλίας που έχασε.
Παρόν ήταν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2007 στη Γουατεμάλα που κέρδισε το Σότσι.
Όσο για την Κοπεγχάγη, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Λούλα ντα Σίλβαθα είναι εκεί, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και έχει προσκληθεί και ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιούκιο Χατογιάμα. Όσο για τις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε να στείλει τη σύζυγό του Μισέλ στη Δανία.