Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Τακτική… καρότου από τη ΔΟΕ για το άλμα στο σκι γυναικών

Όταν η ομάδα των 14 γυναικών ξεκινούσε το δικαστικό αγώνα για να τους επιτρέψουν να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2010 ίσως δεν πίστευαν και οι ίδιες ότι έχουν τόσες πολλές πιθανότητες να κερδίσουν.
Το άλμα στο σκι των γυναικών όπως έχει γράψει πολλές φορές το greek-olympics.blogspot.com θα ξέρουμε αν θα διεξαχθεί το Φεβρουάριο στο Βακνούβερ σε περίπου δύο μήνες.
Στις 12 Νοεμβρίου εκδικάζει την υπόθεση το ανώτατο δικαστήριο του Καναδά με θέμα την ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, αφού το αγώνισμα στους άνδρες περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.
Αν και κανείς δεν ξέρει την απόφαση και η ΔΟΕ μιλά για τεχνικά κριτήρια που δεν πληρούν οι γυναίκες ώστε να συμπεριληφθούν στους Ολυμπιακούς έσπευσε πριν από μερικές ημέρες να ανακοινώσει ότι το αγώνισμα των γυναικών θα γίνει στους πρώτους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας στο Ίνσμπρουκ το 2012.
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ έστειλε επιστολή στις 14 κοπέλες που τους εξηγεί ότι έχουν πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθεί το αγώνισμα στις επόμενες Ολυμπιάδες, αλλά όχι στο Βανκούβερ.
Όπως καταλαβαίνετε η ΔΟΕ φοβάται και ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν έδινε και πολύ σημασία στην υπόθεση τώρα αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική του… καρότου.
Τάζει δηλαδή ότι θα τα καταφέρουν, όμως στο… μέλλον.
Όμως προς το παρόν θα πρέπει να κάνουν πίσω από τις αξιώσεις τους.