Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Γκολφ - καράτε ψηφίζουν οι αναγνώστες του greek-olympics

Δύο είναι τα αθλήματα που ξεχωρίζουν μέσα από την ψηφοφορία του greek-Olympics.blogspot.com σχετικά με την είσοδό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Το γκολφ (φωτό Τάιγκερ Γουντς) και το καράτε με 106 ψήφους είναι στις δύο πρώτες θέσεις των αναγνωστών μας, ενώ ακολουθεί το πατινάζ με 84.
Όλα αυτά ενώ απομένει μία ημέρα μέχρι αύριο, οπότε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ που συνεδριάζει στο Βερολίνο να προκρίνει δύο από τα συνολικά επτά για την τελική επιλογή ή απόρριψη τον Οκτώβρη.
Βέβαια η ψηφοφορία μας συνεχίζεται μέχρι τότε. Και αυτό γιατί η Γενική Συνέλευση των μελών της ΔΟΕ μπορεί να έχει διαφορετική άποψη.
Υπό άλλες συνθήκες λοιπόν, η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ που συμπίπτει με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα είχε τυπική διαδικασία όπως πάντα, αφού καμία σημαντική απόφαση δεν λαμβάνεται.
Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όπως έχει γράψει το greek-olympics από τον Ιούνιο στη συνεδρίαση αύριο η ΕΕ της ΔΟΕ θα προτείνει δύο από τα επτά αθλήματα που διεκδικούν την είσοδό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Αθλήματα που θα πρέπει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας τον Οκτώβριο να εξασφαλίσουν τα 2/3 των ψήφων. Δύο από τα επτά αθλήματα – μπέιζμπολ και σόφτμπολ – ήταν στους Ολυμπιακούς μέχρι και το 2008 στο Πεκίνο και θέλουν να επιστρέψουν το 2016, το γκολφ έχει παρουσία το 1900 και το 1904, το ράγκμπι από το 1900 έως το 1924 και τα υπόλοιπα τρία, καράτε, σκουός και πατινάζ ταχύτητας θέλουν να κάνουν… ντεμπούτο.
Όλα έχουν ετοιμάσει σχετικό φάκελο υποψηφιότητας με στοιχεία που σας έχουμε παρουσιάσει και που μπορείτε να δείτε με ένα… κλικ και πάλι.
Δεν μένει να δούμε σε πρώτη φάση την άποψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στις 13 Αυγούστου και αν θα γίνει αποδεκτή η εισήγησή της τον Οκτώβρη στην Κοπεγχάγη.