Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Θέλουν να «του πάρουν το κεφάλι» επειδή απέτυχε

Απέτυχε το καράτε να ενταχθεί στο ολυμπιακό πρόγραμμα και τώρα ζητάνε από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Αντόνιο Εσπίνος (φωτό) να παραιτηθεί.
Το αίτημα έθεσαν πρώτοι οι Βρετανοί που χρεώνουν την αποτυχία να γίνει το άθλημά τους Ολυμπιακό το 2016 στον πρόεδρο. Ήταν άλλωστε το μεγάλο όνειρο να εμφανιστούν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.
Βέβαια οι δυσκολίες ήταν πολλές από την αρχή του εγχειρήματος με σημαντικότερη το ότι πολλά πολεμικά αθλήματα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
Τεκοβοντό, τζούντο, πάλη, πυγμαχία είναι τα ονομαζόμενα «πολεμικά» αθλήματα και το καράτε για να μπορέσει να μπει θα έπρεπε να φέρει τα… πάνω-κάτω στον τρόπο διοργάνωσης του τουρνουά, αλλά και σε τομείς όπως η τηλεοπτική κάλυψη.
Θα έπρεπε με απλά λόγια να φέρει λεφτά στη ΔΟΕ.
Και με την πρόταση που έφερε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει.
Ζητούν λοιπόν να αλλάξει ο πρόεδρος και μαζί και όλα όσα έκανε που δεν έφεραν τον καράτε στη θέση που πιστεύουν ότι πρέπει να έχει. Οι Βρετανοί και άλλες εθνικές ομοσπονδίες ζητούν να «επενδύσουν» στην… παγκοσμιοποίηση τους αθλήματος, να αποκτήσει δηλαδή μεγαλύτερη απήχηση και σε περισσότερες χώρες.