Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Οι Κινέζοι μετά το 2008, θέλουν Ολυμπιακούς και το 2018

Σε δέκα χρόνια, Ολυμπιακοί Αγώνες και πάλι στην Κίνα; Την απάντηση θα την ξέρουμε το 2011 και εάν και εφόσον οι Κινέζοι αποφασίσουν να διεκδικήσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αυτή τη φορά για το 2018.
Η πόλη Χάρμπιν στα βόρειο-ανατολικά της χώρας μπαίνει στο… παιχνίδι, όμως ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την έγκριση από το Κρατικό Συμβούλιο. Η προθεσμία που έχει βάλει η ΔΟΕ για τις υποψηφιότητες είναι η 15η Οκτώβρη και υπάρχει χρόνος.
Οι περισσότερες εγκαταστάσεις χρησιμοποιήθηκαν για την Πανεπιστημιάδα που έγινε το Φλεβάρη του 2009 στην οποία επένδυσαν περίπου 300.000 ευρώ για να δημιουργήσουν Ολυμπιακού επιπέδου πίστες για το αλπικό σκι (καταβάσεις), το σνόουμπορντ και το δίαθλο. Έτσι απομένουν μόνο εγκαταστάσεις για τα έλκηθρα.
Θυμίζουμε ότι τους χειμερινούς Ολυμπιακούς το 2018 διεκδικούν, το Μόναχο (Γερμανία), η ΠιονγκΤσανγκ (Ν. Κορέα), το Ανσί (Γαλλία) και το Όκλαντ (Ν. Ζηλανδία). Το Τρόμσο (Νορβηγία) αποσύρθηκε επειδή το κόστος ήταν μεγάλο, ενώ πληροφορίες υπήρχαν για το Σαντιάγκο στη Χιλή και για την Καμπάλα, στην Ουγκάντα.