Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Εταιρίες «νοικιάζουν» 1.500 εργαζόμενους για τους Ολυμπιακούς

Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Βανκούβερ είναι πολύ μεγάλο. Η οικονομία της πόλης αντιμετωπίζει προβλήματα με την πρόσφατη κρίση και τώρα ψάχνουν λύσεις.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διοργανώνουν σε έναν χρόνο του δίνουν μία από αυτές. Θα… δανείσουν 1.500 εργαζόμενους στην Οργανωτική Επιτροπή.
Πρωτότυπη, αλλά άκρως δημιουργική σε μία δύσκολη περίοδο όχι μόνο για τη συγκεκριμένη πόλη, αλλά γενικότερα για τον πλανήτη.
Το σκεπτικό πολύ απλό. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει ανάγκη να προσλάβει προσωπικό τους επόμενους μήνες για τις ανάγκες της διοργάνωσης σε διάφορους τομείς και θεωρήθηκε λογικό αντί να δαπανήσει χρήματα η κυβέρνηση της Βρετανικής Κολούμπια να «μετατεθούν».
Έτσι θα πληρώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή η οποία παίρνει τα χρήματα για τη λειτουργία των Ολυμπιακών Αγώνων από τη ΔΟΕ και τοπικούς χορηγούς σε ποσοστό περίπου 90%.
Οι θέσεις αφορούν 32 από τους 53 τομείς της διοργάνωσης, ενώ ένας από αυτούς είναι οι εναέριες μεταφορές με τα υδροπλάνα (φωτό) που εδρεύουν στο λιμάνι του Δυτικού Βανκούβερ, ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο «PanPacific» που θα είναι η έδρα της ΔΟΕ καθώς και τα κέντρα Τύπου (MPC) και ραδιοτηλεόρασης (IBC) και που θα μεταφέρουν άτομα που εξασφάλισαν διαμονή εκτός πόλης.