Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ομπάμα Vs iPhone με φόντο τους Ολυμπιακούς το 2016

Νέο μήνυμα το Μπαράκ Ομπάμα για να υποστηρίξουν το Σικάγο στην προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Αποδέκτες αυτή τη φορά οι εκπρόσωποι (17) της Αφρικής, ήπειρο που μπορεί να πει κανείς ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παίζει «εντός έδρας». Με καταγωγή από την Κένυα, ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει με το δικό του τρόπο την προσπάθεια του Σικάγο, περισσότερο από κάθε άλλο ηγέτη των άλλων τριών χωρών που είναι στη μάχη.
Όχι πως Ισπανία, Βραζιλία και Ιαπωνία μένουν με σταυρωμένα χέρια, όμως οι ΗΠΑ το κάνουν εμφανώς. Αυτό δεν είναι κακό σε μία ΔΟΕ που συγκλονίστηκε από το σκάνδαλο του Σολτ Λέικ το 1999.
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε στη σύνοδο των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής ότι το Σικάγο θα κάνει «σπουδαίους αγώνες που θα μείνουν στην ιστορία» καθώς και ότι «είναι ευκαιρία να ανανεωθούν δεσμοί φιλίας και να υποδεχτούν τον κόσμο με ανοιχτές αγκάλες».
Βέβαια δεν είναι μόνο ο Ομπάμα που στέλνει μήνυμα στο Σύνοδο της Αφρικής στην πόλη Αμπούτζα της Νιγηρίας. Αναμένονται ανάλογα μηνύματα από τις άλλες χώρες Βραζιλία, Ισπανία και Ιαπωνία.
Μόνο που οι Γιαπωνέζοι προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο.
Παρουσίασαν μία εφαρμογή αντίστροφης μέτρησης μέχρι την απόφαση της ΔΟΕ (2 Οκτωβρίου) για το iPhone. Πολύ καλή ιδέα, αφού ουσιαστικά είναι ένα ημερολόγιο με ρολόϊ με ειδικά γραφικά για το «Τόκιο 2016» για τις 50 ημέρες, τον τελευταίο μήνα, τις τελευταίες 10 ημέρες πριν την απόφαση, που οι εκατομμύρια κάτοχοι της συσκευής (iPhone) μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.
Όπως έχουμε γράψει και στις 29 Μαϊου, και οι τέσσερις υποψήφιες πόλεις για το χρίσμα του 2016 θέλουν να εξασφαλίσουν της ψήφους της Αφρικής. Η Ήπειρος που δεν έχει διοργανώνει ποτέ Ολυμπιακούς Αγώνες διαθέτει 17 ψήφους ή αν προτιμάτε το 15% των εκλεκτόρων με μερικούς από αυτούς να ελέγχουν τα μεγαλύτερα αθλήματα όπως ο Λαμίν Ντιάκ (πρόεδρος IAAF-στίβος) και ο Μουσταφά Λαρφαουί (πρόεδρος FINA-υγρός στίβος.)