Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Απολογήθηκε η Τσουμελέκα στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ

Με την απολογία της στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ κλείνει η υπόθεση της Αθανασίας Τσουμελέκα που βρέθηκε θετική στην ερυθροποιητίνη CERA σε επανέλεγχο.
Τόσο η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης το 2004, όσο και οι υπόλοιποι πέντε αθλητές που αγωνίστηκαν στο Πεκίνο πριν από έναν χρόνο, ελέγχθηκαν και ήταν καθαροί από ντόπινγκ, όμως στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί απολογήθηκαν σήμερα στη Λοζάνη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, ο Τόμας Μπαχ, ο Ντένις Όσβαλντ και ο Φρανκ Φρέντρικς ήταν τα τρία μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ που άκουσαν την Αθανασία Τσουμελέκα, ενώ ειδικά για τους δύο ποδηλάτες τον Γερμανό Στέφαν Σουμάχερ και τον Ιταλό Νταβίντε Ρεμπέλιν ο Φράνκ Φρέντικς αντικαταστάθηκε από τον Γκέρχαρντ Χέιμπεργκ πρόεδρο της Ομοσπονδίας ποδηλασίας.
Φυσικά μιλάμε για μία τυπική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με την αφαίρεση των μεταλλίων, των θέσεων και των επιδόσεων των πέντε αθλητών που είχαν θετικό και το δεύτερο δείγμα. Όσο για την Μαρινταλίν Κοντρέρας από τη Δομινικανική Δημοκρατία που είχε αρνητικό το β’ δείγμα μάλλον θα αθωωθεί.
Τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της ΔΟΕ θα επικυρώσει η Εκτελεστική στη συνεδρίαση στο Βερολίνο σε μερικές ημέρες.