Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Κάποιοι εξακολουθούν να τον εκθέτουν…

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους Βρετανούς με την εμπειρία που έχει η Ελλάδα μετά τους Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Αυτό φαίνεται ότι είπε στον υφυπουργό εξωτερικών της Μ. Βρετανίας Κρις Μπράιαντ ο κ. Καπράλος.
Ακούγεται ως ανέκδοτο;
Ανέκδοτο δεν ξέρουμε αν είναι αλλά σίγουρα θα γέλασε πολύ, από… μέσα του. Βλέπετε στη διπλωματία έχουν μάθε να ακούνε και τα πιο… κουφά και στη συνέχεια τα σχολιάζουν με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.
Καλά δεν έχουν προσέξει στην ΕΟΕ, ότι εδώ και τέσσερα χρόνια που έχουν αναλάβει οι Βρετανοί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, δεν έχουν ζητήσει να μάθουν τίποτε από την «εμπειρία» της Αθήνας;
Κανένας σύμβουλος δεν γνώριζε για να προστατέψει τον Σπύρο Καρπάλο και να μην εκτίθεται;
Γιατί όσα αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της ΕΟΕ μόνο γέλια προκαλούν.
Το μόνο που πρέπει να απόλαυσε ο Κρις Μπράιαντ είναι η έκθεση με τα κουστούμια και τα σκηνικά από την Τελετή Έναρξης της Αθήνας που εγκαινίασε ο Αντώνης Σαμαράς πριν από λίγες ημέρες.
Στην Εθνική Γλυπτοθήκη ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκες, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Ακόμα σήμερα ο κ. Καπράλος συναντήθηκε με τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ). Οι Ολυμπιονίκες έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της ΕΟΕ για θέματα που αφορούν τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.
Τον Σύλλογο, όχι Σύνδεσμο, Ελλήνων Ολυμπιονικών εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Γιώργος Σιγάλας και ο Γενικός Γραμματέας Τάσος Παπαναστασίου. Μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Σιγάλας δήλωσε: «Σήμερα εμείς οι Ελληνες Ολυμπιονίκες, θέσαμε τους εαυτούς μας στη διάθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Έχουμε κοινούς στόχους και σκοπούς και επιθυμούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε θέματα όπως η στενότερη επαφή με τη νεολαία και η εξάπλωση της Ολυμπιακής Παιδείας.»
Στην κοινή πορεία Σ.Ε.Ο. και ΕΟΕ αναφέρθηκε ο κ. Καπράλος: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι Ελληνες Ολυμπιονίκες θέτουν τους εαυτούς στη διάθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι Ολυμπιονίκες είναι τα ινδάλματα της ελληνικής κοινωνίας και νεολαίας και πρέπει να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση. Θα μας βοηθήσουν σε θέματα Ολυμπιακής Παιδείας, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις για την προαγωγή του Ολυμπιακού πνεύματος».