Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Χρυσό από τον Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους

Μπορεί ο στίβος να είχε τη μερίδα του… λέοντος με έξι μετάλλια όμως η Ελλάδα συγκέντρωσε σήμερα 9, καθόλου άσχημα δηλαδή εκ των οποίων 3 χρυσά και 6 χάλκινα.
Για το στίβο έχουμε ήδη κάνει αναφορά στα 2 χρυσά και 4 χάλκινα, όμως μας… λείπουν ακόμα ένα χρυσό που το έφερε ο Λευτέρης Κοσμίδης (φωτό) και δύο χάλκινα.
Το χρυσό λοιπόν ήρθε στην ενόργανη γυμναστική από τον Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους με 15.650 βαθμούς, ένα χρυσό που είναι το 5ο της Ελλάδας στην ιστορία των Μεσογειακών.
Στη γυμναστική είχαμε ένα ακόμα μετάλλιο – χάλκινο – στο άλμα από την Ευγενία Ζαφειράκη με 13.612 βαθμούς και το… παζλ συμπληρώνει το χάλκινο στο τζούντο.
Ο Δημόκριτος Μανουσαρίδης (-60κ.) πήρε την τρίτη θέση. Αρχικά νίκησε τον Μοχάμεντ Καβεσάχι (Λιβύη), στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Γιαν Σικαρντί (Μονακό) και στο ρεπεσάζ νίκησε τον Μαροκινό Αλαά Ελιντρισί. Αυτό ήταν το 10ο μετάλλιο για το τζούντο στους Μεσογειακούς.
Όσο για το σύνολο. Η Ελλάδα στην Πεσκάρα έχει κερδίσει 14 χρυσά, 12 αργυρά και 26 χάλκινα, σύνολο 52, έχοντας αφαιρέσει τα μετάλλια στην άρση βαρών (Κουρτίδη και Λάπου).