Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Σειρά στην… αποψίλωση πήρε ο Νικολάου

Μετά τον Μίνωα Κυριακού έρχεται η σειρά του Λάμπη Νικολάου που στήριξε Κυριακού στις εκλογές του Φλεβάρη. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη ΔΟΕ θα χάσει τη θέση του από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC), αφού δεν θα είναι υποψήφιος και τη θέση θα διεκδικήσει ο Σπύρος Καπράλος.
Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος και ως «αποψίλωση».
Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συνεδρίασε το απόγευμα και αποφάσισε να στείλει στην εκλογική μάχη τον πρόεδρό της, Σπύρος Καπράλο. Βέβαια οι εκλογές στη EOC δεν είναι και τόσο απλό πράγμα, αν και οι θέσεις είναι αρκετές (12) για ένα τέτοιο όργανο που έχει τυπικό και όχι ουσιαστικό ρόλο.
Και λέμε τυπικό ρόλο, αφού η ΔΟΕ δεν θέλει να χάσει σε ισχύ από το μοναδικό αντίπαλο που θα μπορούσε να έχει, αφού η Ευρώπη διαθέτει και τους περισσότερους «αθάνατους», αλλά και τους σημαντικότερους.
Συνεδριάζουν μία φορά το χρόνο, η μοναδική διοργάνωση που έχουν την ευθύνη είναι οι θερινές και χειμερινές Ημέρες Ευρωπαϊκής Νεότητας, πρόεδρος είναι εδώ και τέσσερα χρόνια ο Ιρλανδός Πάτρικ Χίκεϊ, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος και ο Ζακ Ρογκ (1989).
Στις εκλογές του Δεκέμβρη θα ψηφίσουν 49 χώρες.

Η Ολομέλεια ακόμα αποφάσισε να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ιωάννη Ψιλόπουλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Κίνησης για το Ευ Αγωνίζεσθαι, ενώ αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής για το Fair Play στην Ελλάδα, υπό την Προεδρία του μέλους της Ολομέλειας, Δημήτρη Χατζημιχάλη.
Επίσης ανακοινώθηκε η σύνθεση της νεοϊδρυθείσας Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, η οποία θα λειτουργήσει υπό την προεδρία του Ισίδωρου Κούβελου και θα έχει μέλη τους Πέτρο Συναδινό ως α΄ αντιπρόεδρο, Θωμά Τιμαμόπουλο ως β΄ αντιπρόεδρο, Αθανάσιο Βασιλειάδη ως μέλος από την Ολομέλεια της ΕΟΕ και αριστίνδην μέλη τους Παναγιώτη Μπαλτόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητά ΤΕΦΑΑ, Διονύση Γάγγα, Επίκουρο Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου και Ιλεάνα Κλοκώνη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Μsc) με ειδικότητα στο σχολικό αθλητισμό.