Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Με «νέο πρόσωπο» στο διαδίκτυο

Και ως εκ θαύματος εμφανίστηκε χθες το βράδυ η νέα ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μία ιστοσελίδα που χρειάστηκε πέντε μήνες για να επανασχεδιαστεί και το κυριότερο επαναλειτουργήσει.
Βέβαια το πρόβλημα με την ιστοσελίδα ήταν η αδυναμία της ΕΟΕ να την ενημερώνει σε καθημερινή βάση και όχι ο σχεδιασμός. Και το λέμε αυτό διότι η προηγούμενη ιστοσελίδα έμεινε κενή από ενημέρωση για μήνες.
Και αυτό δεν είναι πρόβλημα… σχεδιασμού. Όσο για τη νέα εμφάνιση δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες για να μην πούμε ότι είναι… ξεπερασμένη. Ούτε σελίδες αφρικανικών Ολυμπιακών Επιτροπών δεν έχουν στην πρώτη σελίδα χαιρετισμό του προέδρου. Αυτό το μοντέλο έχει ξεπεραστεί εδώ και περίπου 10 χρόνια.
Όπως και να έχει θα δούμε αν θα δουλέψει η νέα σελίδα της ΕΟΕ. Και ποια είναι η δουλειά που πρέπει να κάνει;
Μα πολύ απλά να πληροφορεί, να ενημερώνει με θέματα καθημερινά ντυμένα από φωτογραφικό υλικό και βίντεο.
Αυτό είναι στις μέρες μας μία σύγχρονη ιστοσελίδα.
Και επειδή από τις μετρήσεις κρίνονται όλοι να πούμε ότι το 2006 όταν σχεδιάστηκε η προηγούμενη σελίδα, είναι περισσότερες από 1.000 επισκέπτες σε καθημερινή βάση μέχρι και το 2007 οπότε σταμάτησε η καθημερινή ενημέρωσή της.
Ήταν δηλαδή μέσα στις πρώτες 100.000 σελίδες του διαδικτύου. Αυτή τη στιγμή είναι Νο 13.832 στην Ελλάδα και Νο 2.253.949 στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία του «alexa».
Η ιστοσελίδα που παρουσιάζει η ΕΟΕ και μπορείτε να επισκεφθείτε από τα link στην αριστερή πλευρά, στη μπάρα του greek-olympics θέλει πολύ δουλειά αφού πολλές ενότητες είναι κενές. Το ίδιο και η αγγλική σελίδα. Στα προβλήματα που μπορεί ακόμα να διαπιστώσει είναι η καθυστέρηση να «φορτωθεί» η σελίδα σε κάθε έναν επισκέπτη. Τα στοιχεία εδώ λένε ότι είναι «πολύ αργή» αφού το 98% των σελίδων του διαδικτύου είναι γρηγορότερες.
Αυτά όμως είναι τεχνικά που θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί από πλευράς ΕΟΕ στον κατασκευαστή.
Να δούμε όμως αν θα δουλέψει η νέα ιστοσελίδα.
Εμείς ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα ενημερωμένη.