Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

«Άστοχη» η εμφάνιση Καπράλου στο Βόλο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είχε χθες μία πολύ δύσκολη μέρα. Από αυτές που μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος γεμάτη, όμως από ουσία τίποτα. Όχι τόσο γιατί φταίει ο ίδιος, αλλά απλά διότι δεν μπορούσε τίποτε άλλο να κάνει.
Το πρωί παραβρέθηκε σε μία σύσκεψη για το ντόπινγκ υπό τον υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη, όπου δεν βγήκε τίποτα, ήταν ένας διάλογος… κωφών, στη συνέχεια είδε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο οποίος επιβεβαίωση την παρουσία τους στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για το Βανκούβερ στις 22 Οκτωβρίου.
Μετά το πρόγραμμα είχε συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ. Και εκεί μίλησαν τα μέλη, αλλά ουσία και αποτέλεσμα δεν βγήκε και τέλος πετάχτηκε μέχρι το… Βόλο για την άφιξη της Μεσογειακής Σημαίας στην πόλη θα διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013.
Η τελευταία παρουσία ήταν εντελώς άστοχη. Και αυτό γιατί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει καμία σχέση, ούτε ρόλο στην Οργάνωση των Μεσογειακών όπως δεν είχε και πριν από χρόνια την περίοδο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών του 2004 όπου ο Σπύρος Καπράλος ήταν εντεταλμένος σύμβουλος.
Τότε ούτε η Γιάννα Αγγελοπούλου, ούτε ο ίδιος ήθελαν στα… πόδια τους την ΕΟΕ και ουδέποτε ζήτησαν τη συμπαράστασή της, την τεχνογνωσία ή τη συμβουλή της. Βέβαια αυτό ήταν καθαρά Ελληνικό φαινόμενο που συνεχίζεται και στο Βόλο. Γιατί και αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία διάταξη στο νόμο για την Οργανωτική του Βόλου περί συμβούλων και τον ειδικό ρόλο που πρέπει να παίξει η ΕΟΕ.
Οι Βρετανοί, οι Αμερικάνοι, οι Ισπανοί, και γενικά οι προηγμένες χώρες έχουν την Ολυμπιακή Επιτροπή σε ρόλο συμβούλου τόσο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνο 2012, όσο και για τη διεκδίκηση όπως το Σικάγο, η Μαδρίτη, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Τόκιο για το 2016.
Παρόλα αυτά ο Σπύρος Καπράλος παραβρέθηκε σε ένα πανηγύρι, φιέστα ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, για κάτι που δεν θα τους ρωτήσει κανείς τι και πως και στο οποίο (Μεσογειακοί Αγώνες) θα πληρώσει η ΕΟΕ αρκετές χιλιάδες ευρώ για να αγωνιστεί η Ελληνική ομάδα το 2013.
Όσο για τα… εορταστικά η σημαία των Μεσογειακών Αγώνων (μία μπλε με τρεις κύκλους) έφτασε δια θαλάσσης με σκάφος του Λιμενικού στα χέρια του δημάρχου Βόλου, Αλέκου Βούλγαρη.
Ο κόσμος είχε μαζευτεί στο Ηρώο, βεγγαλικά, χοροί και τραγούδια συμπλήρωναν την ατμόσφαιρα που σκοπό είχε να υψωθεί η σημαία μπροστά στο Δημαρχείο. Οι δημότες θα περιμένουν τώρα να έρθει η 21η Ιουνίου 2013 για την έναρξη των 17ων Μεσογειακών Αγώνων, ενώ οι εργολάβοι θα κάνουν… πάρτι τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Άλλωστε τα 200 εκατ. ευρώ δεν είναι και λίγα χρήματα.