Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Νικολόπουλος: Θετικός απολογισμός, μίζερη οργάνωση

Απολογισμό έκανε και ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής Αντώνης Νικολόπουλος. Μίλησε για τα μετάλλια, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και το χαμηλό επίπεδο οργάνωσης από πλευράς Ιταλών που όπως είπε δεν ήταν «αντάξιο» μιας μεγάλης διοργάνωσης όπως οι Μεσογειακοί.
Η Ελλάδα είναι στην 5η θέση του πίνακα των μεταλλίων (φωτό) με 61 μετάλλια (17 χρυσά, 13 αργυρά, 31 χάλκινα) αφού θα μας αφαιρεθούν δύο του Κουρτίδη και ένα της Λάπου.
Ας δούμε τον απολογισμό του κ. Νικολόπουλου που ήταν ειλικρινής:
«Σαν ελληνική αποστολή κάναμε μία από τις καλύτερες παρουσίες σε αγώνα του εξωτερικού. Στον οργανωτικό τομέα τα πήγαμε αρκετά καλά, παρότι κλήθηκε η αποστολή να ξεπεράσει πολλά προβλήματα και απρόοπτα που εμφανίζονταν σε καθημερινή βάση, καθώς όπως αποδείχθηκε στην πράξη, οι Ιταλοί είτε δεν μπορούσαν, είτε δεν ήθελαν να κάνουν καλούς αγώνες.
Επιτυχία είχαμε από αγωνιστικής πλευράς, από τη στιγμή μάλιστα που ξεπεράσαμε τον αριθμό των 59 μεταλλίων που είχε πάρει η Ελλάδα στους προηγούμενους Μεσογειακούς, το 2005 στην Αλμερία.
Νιώθω ικανοποίηση για τα μετάλλια, αλλά ο ρόλος του αρχηγού της αποστολής δεν είναι να κοιτάει τη συγκομιδή των μεταλλίων.
Ο ρόλος της ΕΟΕ είναι η προετοιμασία και η συγκρότηση της ομάδας για τους Αγώνες, αλλά και η επίλυση όλων των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκειά τους, σε σχέση με τους Έλληνες αθλητές και νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα τα καταφέραμε καλά, κρίνοντας από τα επαινετικά σχόλια που ακούσαμε από όλες τις ομάδες μας.
Από εκεί και πέρα, οι ομοσπονδίες πρέπει να κάνουν την καταγραφή και να κρίνουν εάν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.
Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι είναι θετικός ο απολογισμός των μεταλλίων.
Δυστυχώς οι δύσκολες στιγμές ήταν πολλές σε αυτούς τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Η δυσκολότερη, όμως, ήταν αναμφισβήτητα η αποκάλυψη των κρουσμάτων ντόπινγκ στην άρση βαρών, που συνέπεσε χρονικά με την παραμονή μας στην Πεσκάρα.
Ήταν ένα γεγονός που δεν θέλαμε να συμβεί, ένα γεγονός που προσπαθήσαμε να αποφύγουμε, ένα γεγονός που αμαύρωσε τις προσπάθειες των υπολοίπων Ελλήνων αθλητών και σαν σκιά κάλυψε για κάποιες ημέρες τους αγώνες των Ελλήνων.
Ο Βόλος και η Λάρισα δεν πρέπει να μιμηθούν σε κανένα σημείο τους Ιταλούς.
Σαν Έλληνας δεν θέλω να δω να γίνονται τέτοιοι αγώνες στην πατρίδα μου.
Πρέπει να κάνουμε καλούς αγώνες, με όμορφο θέαμα και έντονο συναγωνισμό, αγώνες που θα εξυψώνουν το φιλόξενο πνεύμα των Ελλήνων.
Δυστυχώς εδώ δεν έγινε τίποτα που να είναι αντάξιο μιας τέτοιας διοργάνωσης με τη συμμετοχή 23 κρατών.
Πρέπει ως μεσογειακή χώρα να αναδείξουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες, να τους προβάλλουμε και να αποβάλλουμε τη μιζέρια που συναντήσαμε εδώ στην Πεσκάρα.

Οφείλουν ο Βόλος και η Λάρισα να τολμήσουν και να επαναπροσδιορίσουν την αξία των αγώνων».