Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Νικολόπουλος: Είμαι συνέχεια δίπλα στους αθλητές

Mετά την απάντηση στην Ομοσπονδία Μπάσκετ, ο αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα, Αντώνης Νικολόπουλος απαντά και στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή που κατηγορεί την ΕΟΕ εκτός από τις παραλείψεις στο θέμα του ντόπινγκ για τις κακές συνθήκες διαβίωσης της ομάδας.
Αν και σε πολλά από αυτά που γράφει ο κ. Σεβαστής ο κ. Νικολόπουλος συμφωνεί του καταλογίζει έλλειψη ενημέρωσης σε ότι αφορά τις προσπάθειες που κάνει και το πόσο κοντά στους αθλητές βρίσκεται. Ας δούμε τι αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος:
«Διάβασα την από 3/7/09 επιστολή σας και οφείλω να ομολογήσω ότι σε πολλά από αυτά συμφωνώ, όμως, δεν σας κρύβω την έκπληξή μου όταν στην προτελευταία σας παράγραφο μιλάτε για "κακές συνθήκες διαμονής, διατροφής και υγιεινής και με μόνη βοήθεια των ανθρώπων των Ομοσπονδιών και την παντελή απουσία της ΕΟΕ, της Πολιτείας και των υπευθύνων της αποστολής.
Γνωρίζοντας τη διαδρομή σας και την ιστορία σας στον αθλητισμό δεν θα σας καταλογίσω σκόπιμη διαστρέβλωση των γεγονότων, αλλά έλλειψη ενημέρωσης από τους ανθρώπους σας και άγνοια των πραγματικών περιστατικών!
Θα μπορούσε να σας πληροφορήσει κάποιος ότι για τα ατυχή περιστατικά που συνέβησαν στην ομάδα σας (τροφική δηλητηρίαση) και σε διάστημα νοσηλείας μιας ημέρας, εγώ προσωπικά επισκέφτηκα τις αθλήτριές σας δύο φορές. Μάλιστα με τον γιατρό του Αρχηγείου επιμελήθηκα προσωπικά το εξιτήριό τους και την άμεση επιστροφή τους στην πατρίδα, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση τους με συνέπεια να μην υπάρχουν θέσεις. Με την παρέμβαση όμως, των ?ανύπαρκτων υπευθύνων της αποστολής, τελικά αναχώρησαν για την Ελλάδα.
Όσον αφορά την παρουσία μας στο στάδιο μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι λέξεις έχω παρακολουθήσει δύο φορές αγώνες στίβου, εδώ στους Μεσογειακούς. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας σας έχουν καθημερινή επαφή μαζί μας και εκφράζουν με κάθε τρόπο τις ευχαριστίες τους στο Αρχηγείο για την συμπαράστασή μας. Αν κύριε πρόεδρε οι εκπρόσωποί σας στην Πεσκάρα είναι ευχαριστημένοι και εκφράζουν την ευαρέσκειά τους για το Αρχηγείο και εσείς μας λέτε ότι είμαστε απόντες, τότε κάτι άλλο υπάρχει και δεν είμαι εγώ εκείνος που θα σας πει τι είναι αυτό. Ο ρόλος που μου αναθέσατε σαν Ολυμπιακή Επιτροπή -ήταν και παραμένει για μένα- η προάσπιση των συμφερόντων των αθλητών και συνοδών και γενικά της ελληνικής αποστολής, πέρα από σκοπιμότητες τις οποίες δεν υπηρέτησα ποτέ και ούτε θα κάνω εντός αθλητισμού».
Θα πρέπει να πούμε ότι ο Αντώνης Νικολόπουλος είναι από τους παράγοντες που αγαπούν τον αθλητισμό και είναι πάντα δίπλα στους αθλητές και στα προβλήματά τους. Ακόμα πιστεύουμε ότι ο Βασίλης Σεβαστής δεν μιλούσε για τον ίδιο προσωπικά, αν και απαντά ο κ. Νικολόπουλος προκειμένου να βγάλει από τη δύσκολη θέση όλους τους άλλους.
Τέλος αυτό που δεν λέει ο κ. Νικολόπουλος και δεν το κάνει για λόγους πολιτικής – είναι ο αρχηγός της ομάδας – είναι ότι οι Ιταλοί είναι απαράδεκτοι σε όλους τους τομείς, αδιάφοροι για τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Όπως αδιάφορη είναι και η Διεθνής Μεσογειακή Επιτροπή (ΔΕΜΑ) που δεν διασφάλισε τις συνθήκες εκείνες για να γίνουν οι Αγώνες. Όμως με τη ΔΕΜΑ θα ασχοληθούμε σε κάποια άλλη ανάρτηση. Να δούμε τι ρόλο παίζει…