Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Από τις 9 Ιουνίου υπήρχε η φήμη για δύο θετικά δείγματα

Μετά τη νέα υπόθεση ντόπινγκ στην άρση βαρών, ξέσπασε τις τελευταίες ώρες μία διαμάχη ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους, ΕΣΚΑΝ, πολιτεία, ΟΑΚΑ, ομοσπονδία που και πάλι δεν θα βγάλει πουθενά.
Κακώς ψάχνουν όλοι αυτοί. Αρκούσε να διαβάσουν την ανάρτηση του greek-olympics στις 9 Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά τον έλεγχο των δύο αθλητών και να μην ψάχνουν ούτε γιατί ήταν καθαροί στον έναν έλεγχο, ούτε αν έκανε λάθος το εργαστήριο.
Κάθε αθλητής μπορεί να περάσει δέκα ελέγχους, σε έναν θα πιαστεί. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αθλητές που πιστεύουν ότι επειδή πέρασαν από κοντρόλ θα αργήσουν να ξαναπεράσουν και κάνουν χρήση. Το ίδιο μπορεί να έγινε και στην προκειμένη περίπτωση αφού ήταν «καθαροί» σε έναν έλεγχο και τέσσερις μέρες μετά πιάστηκαν.
Για όσους γνωρίζουν κυκλοφορούσε η φήμη ότι δύο δείγματα είναι θετικά. Το γράψαμε και μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ στην ανάρτηση.
Όμως ενώ οι πληροφορίες υπήρχαν γιατί άργησε τόσο πολύ η ανακοίνωση;
Μόνο αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί αφού πλέον παίζεται παιχνίδι στις πλάτες τους αθλητισμού.
Ακόμα και η παραμικρή υποψία να υπήρχε θα έπρεπε το ΕΣΚΑΝ να ειδοποιήσει την Ολυμπιακή Επιτροπή και να μην εκτεθεί ούτε να διασυρθεί.
Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης.
Και εδώ θα πρέπει η ΕΟΕ να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το ντόπινγκ και την καταπολέμισή του, ενώ η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και να αφήσει τα λόγια…