Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ένα ρομπότ στην υπηρεσία του Τόκιο για το 2016

Ακόμα και τα κινούμενα σχέδια έχουν επιστρατεύσει οι Ιάπωνες για να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Με δεδομένο λοιπόν το χαμηλό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις της ΔΟΕ για το πόσο θέλουν οι Ιάπωνες τους Αγώνες στο Τόκιο, αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους.
Κατασκεύασαν λοιπόν ένα ρομπότ, το διάσημο «Gundam», από μία παιδική σειρά που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια, κάτι σαν τους… τρανφόρμερς, σε γιγαντιαίες διαστάσεις ώστε να μπορούν να το δουν όλοι.
Με ύψος 18 μέτρα, το ρομπότ από την 1η Αυγούστου θα έχει στον ώμο του το λογότυπο του «Τόκιο 2016» και ο σκοπός κατασκευής του είναι διπλός. Πρώτον να δείξει ότι εκτός από το ρομπότ, μεταμόρφωση θα έχει και το Τόκιο και δεύτερον να συγκεντρωθούν χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για πράσινο και την δενδροφύτευση 480.000 δέντρων σε μία περιοχή 88 εκταρίων, όπου θα γίνει η ιππασία αν και εφόσον κερδίσουν το χρίσμα.
Το ρομπότ θα είναι στημένο στο νησί Οντάλμπα μέχρι τις 31 Αυγούστου, στο λιμάνι του Τόκιο, και φυσικά θα προωθεί την Επιτροπή Διεκδίκησης «Τόκιο 2016».