Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η Ελλάδα «έκλεισε» τη μέρα με τρία χάλκινα

Μετά την κωπηλασία που μας γέμισε «χρυσάφι» το πρωί, με πέντε χρυσά ήρθαν τρία ακόμα μετάλλια το απόγευμα της 3η μέρας των Μεσογειακών Αγώνων. Και τα τρία χάλκινα, ένα στην κολύμβηση και δύο στην ελευθέρα πάλη από τις γυναίκες.
Η Ελλάδα λοιπόν έχει 16 μετάλλια μέχρι τώρα από τα οποία 6 χρυσά, 5 αργυρά και 5 χάλκινα και είναι στη 5η θέση του πίνακα των μεταλλίων.
Στην κολύμβηση το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο των ανδρών, αποτελούμενη από τους Γιάννη Καλάργαρη, Ανδρέα Ζήσιμο, Απόστολο Τσαγκαράκη και Άρη Γρηγοριάδη, με χρόνο 3.19.17 (πανελλήνιο ρεκόρ) συντρίβοντας το προηγούμενο που κρατούσε από τις 10 Μαϊου 2004, στο Ευρωπαϊκό της Μαδρίτης, όταν οι Γρηγοριάδης, Τσόλτος, Αντωνόπουλος και Ζήσιμος είχαν σημειώσει 3.21.26.
Στην ελευθέρα πάλη από τις γυναίκες ήταν τα άλλα δύο χάλκινα. Η Ευαγγελή Χρυσή (59κ.) νίκησε 3-1 στο ρεπεσάζ την Χελά Ριαμπί (Τυνησία) και η Παναγιώτα Αντωνοπούλου (55κ.) παρά τη μία ήττα είχε την τύχη και ανέβηκε στο βάθρο. Πέρασε «μπάι» στον πρώτο αγώνα έχασε από την Ισπανίδα Καρίμα Ραμίς Σάντσεθ με 3-0, όμως στο ρεπεσάζ πέρασε «μπάι» και ανέβηκε στο βάρθο.